İki İlçenin Sakinleri Tek Sofrada Buluştu - Son Dakika
Güncel

İki İlçenin Sakinleri Tek Sofrada Buluştu

İki İlçenin Sakinleri Tek Sofrada Buluştu

Bağcılar ve Güngören belediyeleri, iki ilçe sınırının kesiştiği sokakta iftar sofraları kurdu.

25.07.2012 23:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar ve Güngören belediyeleri, iki ilçe sınırının kesiştiği sokakta iftar sofraları kurdu. Birlik ve beraberliğin yoğun olarak yaşandığı iftar programına yaklaşık 3 bin vatandaş katıldı.

İstanbul'da 'iki belediye, tek sofra' adı altında bir ilke imza atıldı. Bağcılar ve Güngören belediyeleri, bir ilke imza atarak ortak iftar sofraları kurdu. İki ilçe sınırının kesiştiği Bağcılar Güneştepe Mahallesi Kutsal Sokak'ta ve Güngören Güneştepe Mahallesi Yarışçı Sokak'ta ortak iftar sofraları kuruldu.

İftar yemeğine Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve Bağcılar ve Güngören ilçelerinden çok sayıda vatandaş katıldı.

İftardan sonra konuşan Bağcılar Belediyesi Başkanı Lokman Çağrıcı, "Bugün burada yıllardır karşı komşu ilişkileri yaşayan insanlar, aynı sofrada birlikteler. Aynı dili paylaşan insanlar bir araya gelemiyorlar ama bugün burada baktığımızda farklı ilçelerden karşı komşular aynı sofrada birleşti. Ben Güngören Belediye Başkanı kardeşime teşekkür ediyorum. Bu sofrada böyle bir imkan sağladılar. Farklı ilçe vatandaşları bir noktada çok güzel bir şekilde bir araya geldiler" dedi.

Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman ise, "Ramazan'ın en güzel anı, iftarımızı açtığımız andır. Biz de Ramazan'ın en güzel gününde, en güzel anında sevdiklerimizle bir arada olmak istedik. Allah hepinizden razı olsun. Soframıza geldiniz, bizi neşelendirdiniz. Hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. İnşallah bizim bu birlikteliğimiz, bu komşuluk ilişkilerimiz diğer yerlere vesile olur. Onlarda böyle birlik beraberlik içinde olurlar" diye konuştu.

Etkinlikte iki ilçeden yaklaşık 3 bin kişi birlikte iftar yaptı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İki İlçenin Sakinleri Tek Sofrada Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement