İlker Başbuğ 26 Ay Sonra Serbest - Son Dakika
Güncel

İlker Başbuğ 26 Ay Sonra Serbest

İlker Başbuğ 26 Ay Sonra Serbest

*26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ; *Benim 26 ay hayatımdan çaldılar, beni 26 ay hürriyetimden yoksun bıraktılar.

07.03.2014 22:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

*26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ;

*Benim 26 ay hayatımdan çaldılar, beni 26 ay hürriyetimden yoksun bıraktılar.

Haber-Kamera: Serpil KIRKESER - İbrahim AKTÜRK İstanbulDHA

İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nin oybirliğiyle verdiği tahliye kararının ardından, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ Silivri Cezaevi'nden tahliye oldu.

Ergenekon davası kapsamında 6 Ocak 2012 tarihinde tutuklanan emekli Orgeneral İlker Başbuğ, 26 ay sonra özgürlüğüne kavuştu. Saat 20.40 sıralarındaı ceizaevinden çıkan İlker Başbuğ gazetecilere açıklama yaptı. Başbuğ sözlerine, "Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum." diyerek başladı. Başbuğ konuşmasını şöyle sürdürdü; "6 Ocak 2012 günü hatırlarsanız şöyle demiştim: 26. Genelkurmay Başkanı, terör örgütü kurmak ve yönetmekle suçlandı. Takdir yüce Türk milletine aittir. Aradan 26 ay geçti toplam. Bizi bu cezaevinden 26 ay nefret ve intikam duyguları ile hareket edenler burada tuttu. Benim 26 ay hayatımdan çaldılar, beni 26 ay hürriyetimden yoksun bıraktılar. Ama 6 Ocak 2012 günü söylediğim gibi yüce Türk milleti; oynanan oyunu, iddiaların geçersizliğini, bir Genelkurmay Başkanı'nın ve karargahının terör örgütü karagahı ve terrö örgütü olarak suçlamanın kabul edilmez bir durum olduğunu, bizlerin darbecilikle hiç bir alakamızın olmadığını yüce Türk milleti kısa zamanda anladı."

BUGÜN BENİM SERBEST BIRAKILMAM BİR BAŞLANGIÇTIR.

"Yüce milletimin, bizlere gösterdiği sevgi ve bizlere verdiği destekle buradayım. Bu nedenle her şeyden önce burada huzurunuzda yüceTürk milletine en derin şükranlarımı sunuyorum. Bugün benim serbset bırakılmam bir başlangıçtır. Bütün kalbimle ve yüreğimle inanıyorum ki Silivri'de, Hasdal'da, Sincan'da, Maltepe'de benim gibi suçsuz bulunan arkadaşlarımda en kısa zamanda hürriyetlerine kavuşacaklardır. Mamak dahil, Hadımköy. Bu gerçekleşmez ise bugün benim serbest kalmamın, hürriyetimi kazanmamın hiç bir anlamı olmaz. Çünkü ben ne kadar suçsuz isem, bugün geride bıraktığım Tuncer Kılınç Paşa, Hurşit Tolon Paşa, Bilgin Balanlı Paşa, Hasan Iğsız Paşa... Diğer tarafta, Tuncay Özkanlar ve Doğu Perinçekler'de benim gibi suçsuzdur. Ayrıca şunu da ifade etmek isterim ki bugün benim serbest bırakılmam da kullanılan gerekçeler hepsi içinde geçerlidir. Dolayısıyla onralarında en yakın zamanda hepsinin bu zindanlarda, tutsak tutulan ve son günlerin deyimi ile kumpaslarla tutsak tutulanlar mutlaka ve mıutlaka en kısa zamanda hürriyetlerine kavuşacaklardır. Bundan eminiz., bunu hiçbir güç durduramaz. "

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İlker Başbuğ 26 Ay Sonra Serbest - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement