İlköğretim Okulunun Bilgisayarları Çalındı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

İlköğretim Okulunun Bilgisayarları Çalındı

İlköğretim Okulunun Bilgisayarları Çalındı
19.03.2008 14:47

İzmir'in Karşıyaka İlçesi Gümüşpala Semtinde Bir İlköğretim Okulunun Bilgisayar Sınıfına Giren Kimliği Belirlenemeyen Kişi ya da Kişiler, 16 Bilgisayar Kasasıyla 1 Projektör Cihazını Alarak Kayıplara Karıştı.

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Gümüşpala semtinde bir ilköğretim okulunun bilgisayar sınıfına giren kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler, 16 bilgisayar kasasıyla 1 projektör cihazını alarak kayıplara karıştı.

Gümüşpala Vali Namık Kemal Şentürk İlköğretim Okulu idareci ve öğrencileri, güne hırsızlık şokuyla başladı. Sabah okula gelen okul hizmetlileri, bilgisayar sınıfının kapısının kırıldığını ve bahçeye bakan pencere demirlerinin yerinden söküldüğünü fark ederek önce polise ardından da Okul Müdürü Cavit Kılıç'a olayı haber verdi. Olay yerine gelen huzur timlerinin ilk incelemelerinin ardından parmak izi tespiti için Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri okula geldi. Ekipler, güvenlik kamerası ve özel güvenlik görevlisi bulunmayan okuldan, 16 bilgisayar kasası ve 1 projektör cihazının çalındığını, bilgisayar sınıfı karşısında bulunan çay ocağına girildiğini ve 2. katta bulunan demir malzemeden yapılmış müdür odası kapısının da hırsızlar tarafından zorlandığını ancak açılamadığını tespit etti. Hırsızların, okulun yan bahçesine bakan zemin kattaki bilgisayar sınıfına, pencere demirlerini yerinden söktükten sonra alüminyum pencereyi zorlayarak girdiği, bilgisayar kasalarını söküp pencereden çıkardıkları tahmin edildi. Sınıftan bina içine geçmek için de ahşap kapıyı ortasından deldikleri görüldü.

Öğrenci velileri, çocuklarına çok yararlı olan 630 öğrencinin öğrenim gördüğü okula 2 yıl önce kurulan bilgisayar sınıfının soyulmasından dolayı büyük üzüntü yaşadı.

Okulun müdürü Cavit Kılıç'ın 13 yıldır görev yaptığı okulda ve semtte çok sevildiği, öğrencileri internet kafelere göndermemek için okulun bilgisayar sınıfını öğretmenlerinin kontrolü dahilinde öğrencilere tahsis ettiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, alınan parmak izlerinin yardımıyla okulu soyan kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışmalarına devam ediyor.

(UÇ-YK-HO-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İlköğretim Okulunun Bilgisayarları Çalındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement