İnegöl'de Tutuklanan 11 Kişi Serbest - Son Dakika
Güncel

İnegöl'de Tutuklanan 11 Kişi Serbest

İnegöl\'de Tutuklanan 11 Kişi Serbest

İnegöl'de 5 Kişinin Bıçaklanmasının Ardından Çıkan Olaylara Karışan 11 Kişi Serbest Bırakıldı.

31.08.2010 17:48  Güncelleme: 18:32

Bursa'nın İnegöl ilçesinde geçtiğimiz Temmuz ayında 5 kişinin bıçaklanmasından sonra yaşanan olayların ardından tutuklanan 11 kişi bugün tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.

İnegöl'de geçtiğimiz Temmuz ayında yaşanan olaylarda doğu kökenli vatandaşlar ile İnegöl'de yaşayan gençler arasında alacak meselesi yüzünden çıkan tartışmada, iddiaya göre, doğu kökenli bir grup arkadaşlarını döven Selahattin Orhan (26), Metin Bayram (36), Şaban Demir (47), Yunus Uyan (39), Eran Vurgun (38) ve İdris Bakır'ı (54) bıçakla ve sopalarla yaraladı. Olaylardan sonra kaçan zanlılardan Ş.S. (22), M.S. (31), M.Ş.S. (23), B.S. (19) ve H.S. (36) polis tarafından yakalandı.

Bıçaklanma olayının ilçede farklı duyurulması sonucu toplanan yaklaşık 2 bin kişi gözaltına alınan zanlıların kendilerine verilmemesi sonucu çıkarttıkları olaylarda polis merkezi, belediye binasını taşladılar çoğunluğu polislere ait 21 aracı yakıp hasar verdiler. Sabaha kadar süren olaylardan sonra gözaltına alınan 50 zanlıdan mahkemeye çıkartılan Hakan Yılmaz, Yusuf Tetik, İlker Erdem, Emrah Bulut, Erdinç Asar, Adem Ersoy, Okan Şahin, Murat Uslu, Bilal Çoban, Gökhan Buyruk ve Mert Sevgi tutuklanırken diğer zanlğılar ise serbest bırakıldılar.

Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan ve haklarındaki soruşturma devam eden 11 zanlının aile ve avukatlarının tahliye talebini değerlendiren 1. Sulh Ceza Mahkemesi, dosyaları inceledikten sonra zanlıların tutuksuz yargılanmalarına karar verdi.

Hakan ÜZER- İNEGÖL- Bursa- DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İnegöl'de Tutuklanan 11 Kişi Serbest - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement