İngiliz Gazeteciler Stratonikea Antik Kenti'ni Gezdi - Son Dakika
Güncel

İngiliz Gazeteciler Stratonikea Antik Kenti'ni Gezdi

İngiliz Gazeteciler Stratonikea Antik Kenti\'ni Gezdi

Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde bulunan Stratonikea Antik Kenti, Bodrum Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikle kente gelen İngiliz gazetecileri konuk etti.

28.05.2016 19:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde bulunan Stratonikea Antik Kenti, Bodrum Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikle kente gelen İngiliz gazetecileri konuk etti.

Bodrum Belediyesi ve TAV Havalimanları işbirliğiyle düzenlenen etkinlik kapsamında Muğla'da bulunan İngiliz gazeteciler, Yatağan'a geldi. Stratonikea Antik Kenti'ne gelen 20 kişilik ekibi, Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut ile birlikte yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Başkan Yardımcısı Oğuz, "İlçemiz 50 bin nüfuslu, tarihi, kültürü ve coğrafyasıyla ön plana çıkan bir yer. Stratonikea dünyanın en büyük mermer antik kenti. Türkiye'de mermer sektörünün yüzde 30'unu Muğla, bunun da yüzde 15'ini Yatağan karşılıyor. Ayrıca zeytinyağı konusunda da ön plana çıkan bir ilçeyiz. Bu konuda Japonya ve Amerika'da birincilik elde edildi" dedi.

Arkeolog eşliğinde Stratonikea'yı gezen İngiliz gazeteciler bölge hakkında bilgiler aldı. Kazı evi ve müze deposu olarak kullanılan Hasan Şar Evi'ne gelindiğinde ise üretilen zeytinyağlarının tanıtımı ve tadımı yapıldı.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, konuk gazetecilere, "Sizleri Muğla'da görmekten ve misafir etmekten dolayı çok mutluyuz. Biz de sizlerle aynı gemide yolculuk eden meslektaşlarınızız. Mesleğimizin zorluklarını çok yakından bilen insanlarsınız" dedi.

- Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İngiliz Gazeteciler Stratonikea Antik Kenti'ni Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement