İntörn Doktorlar Basın Açıklaması Yaptı - Son Dakika
Güncel

İntörn Doktorlar Basın Açıklaması Yaptı

İntörn Doktorlar Basın Açıklaması Yaptı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nde okuyan intörn doktorlar, asistan, hemşire ve personel gibi çalıştıkları gerekçesiyle basın açıklaması yaptı.

01.04.2014 14:59

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nde okuyan intörn doktorlar, asistan, hemşire ve personel gibi çalıştıkları gerekçesiyle basın açıklaması yaptı.

Tıp Fakültesi Hastanesi önünde bir araya gelen 100 intörn doktor adına basın açıklaması yapan intörn doktor Onur Yanık, "İntörn doktor kavramı hastane içi rotasyon sistemiyle stajlarını tamamlayarak tıp doktoru olmaya aday öğrenci anlamına gelmesi gerekirken, bizler istifa eden asistanın yerine asistan, hemşire, tıbbi sekreter ve hatta personel olarak kullanılmaktayız. Gün boyu paramedik ya da hemşire yerine kan alırız, tıbbi sekreter yerine tetkik sonuçlarını hasta dosyalarına yazarız. Asistan kafasına göre iş verir, görev yönetmeliğimiz olmadığı için, 'stajdan kalırsınız' tehdidiyle ne iş verilmişse bir an önce tamamlamaya çalışırız. Bizim dekanlığımızla ilgili bir sorunumuz yoktur. Sorunumuz sadece düzenle ilgilidir" dedi.

Basın açıklamasının ardından bir süre alkış yapan intörn doktorlar daha sonra olaysız şekilde dağıldılar.

Ayrıca intörn doktorların iddiaları hakkında bilgi veren OMÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Bağırıcı, "Biz her perşembe günü bu tür sorunlarla ya da başka bir sorunlarla karşılaşmamak için toplantılar yapıyoruz. Bu toplantılarımıza öğrenci temsilcilerimiz de katılıyor. Öğrencilerin sorunları haftalık toplantılarla dekanlığımıza bildiriliyor. Son 1 ay içersinde dekanlık olarak bütün öğrencilerin dertleri ve sorunları dinlendi. Ama arkadaşlarımız sorunlarını bizlere iletmek yerine, basın mensuplarıyla paylaşmışlardır. Bu onların en demokratik hakkıdır" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İntörn Doktorlar Basın Açıklaması Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement