Irak'ta Sünni Koalisyondan "Işid'le Mücadele Toplantısına" Eleştiri - Son Dakika
Güncel

Irak'ta Sünni Koalisyondan "Işid'le Mücadele Toplantısına" Eleştiri

Irak Güçleri Koalisyonu, İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen "IŞİD ile mücadele" toplantısında Sünniler'in davet edilmemesini eleştirdi.

23.01.2015 19:56

Irak Güçleri Koalisyonu, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen "IŞİD ile mücadele" toplantısında Sünniler'in davet edilmemesini eleştirdi.

Irak Güçleri Koalisyonu Diyala Milletvekili Salah el-Cuburi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Londra'da dün düzenlenen IŞİD ile mücadele toplantısına hiçbir Sünni temsilcinin çağrılmamasını kınadı.

Buna benzer etkinliklere davet edilmeyişlerini "yeni dışlanma girişimi" olarak nitelendiren Cuburi, "Uluslararası toplumun, Sünniler'in yaşadığı illerde, terör örgütü IŞİD'den etkilenenlere gerekli desteği sunması ve Irak'ı terör tehlikesinden kurtarmak için daha etkin mekanizmalar geliştirmesi konularında ciddi düşünmesi gerekir" diye konuştu.

Londra'da dün yapılan ve 20 ülkeden yetkilinin katıldığı "IŞİD ile mücadele" toplantısında Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil etmişti. Toplantıya ayrıca BM Genel Sekreteri'nin Irak Özel Temsilcisi Nickolay Mladenov ve AB Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini de katılmıştı. - Irak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'ta Sünni Koalisyondan 'Işid'le Mücadele Toplantısına' Eleştiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement