İran'da hava kirliliği sebebiyle eğitime salı gününe kadar uzaktan devam edilecek - Son Dakika
Güncel

İran'da hava kirliliği sebebiyle eğitime salı gününe kadar uzaktan devam edilecek

İran'ın Tahran ve Elburz şehirlerinde hava kirliliği tehlikeli seviyelere yükselince yetkililer yeni önlemler almak zorunda kaldı. 20 Aralık Salı gününe kadar okullarda yüz yüze eğitime ara verildiği açıklandı.

17.12.2022 19:13  Güncelleme: 21:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran'da hava kirliliği tehlikeli seviyelere geldi. Hava Kirliliği Acil Durum Grubu, son durumu görüşmek üzere başkent Tahran'da toplantı yaptı.

OKULLAR SALI GÜNÜNE KADAR TATİL

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, toplantının ardından hava kirliliği nedeniyle Tahran eyaletinin, Perdis, Demavend ve Firuzkoh dışındaki tüm şehirlerinde üniversiteler dahil olmak üzere tüm okulların salı gününe kadar çevrim içi eğitim yapmasına karar verildi.

ELBURZ'DA EĞİTİM UZAKTAN OLACAK

Elburz Valiliğinden yapılan açıklamada ise eyaletteki tüm okulların salı gününe kadar eğitime uzaktan devam edeceği belirtildi. Tahran ve Elburz eyaletlerinde okullar geçen hafta hava kirliliğinin yüksek seviyelerde seyretmesi nedeniyle tatil edilmiş, dersler çevrim içi yapılmıştı.

İran'da hava kirliliği nedeniyle salı gününe kadar eğitime uzaktan devam edilecek

ARAÇ GİRİŞİNE SINIRLAMA

Haberde hava kirliliğinin tüm gruplar için sağlıksız düzeye çıkması nedeniyle açık alanlarda spor yapmanın yasaklandığı, Tahran Belediyesinin araç girişine sınırlama getirdiği bölgelere giriş bileti satışı yapmayacağı kaydedildi. Hava Kirliliği Acil Durum Grubu, vatandaşlardan gerekli olmadıkça seyahatten kaçınma ve dış mekanlarda bulunmamalarını istedi.

İran'da hava kirliliği nedeniyle salı gününe kadar eğitime uzaktan devam edilecek

FEDERASYONUN DERBİ KARARI BEKLENİYOR

Öte yandan, Tahran Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 20 Aralık Salı günü Tahran'da oynanacağı duyurulan Persepolis-İstiklal derbisine ilişkin de İran Futbol Federasyonunun yarın karar vereceği aktarıldı.

İran'da hava kirliliği nedeniyle salı gününe kadar eğitime uzaktan devam edilecek

DÜNYA GENELİNDE İLK 3'TE

Hava sirkülasyonuna uygun olmayan konumu ve nüfus yoğunluğunun yanı sıra eski model araçlar ile yaygın olarak kullanılan motosikletlerin çıkardığı egzoz gazları, Tahran'da hava kirliliğini artıran etkenler arasında gösteriliyor. Dünya genelindeki hava kirliliği sıralamasında ilk 3 şehir arasında yer aldığı belirtilen Tahran'da bu nedenle okullar sık sık tatil ediliyor.

İran\'da hava kirliliği sebebiyle eğitime salı gününe kadar uzaktan devam edilecek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran'da hava kirliliği sebebiyle eğitime salı gününe kadar uzaktan devam edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement