İran, Kral Abdullah'ın Ölümünün Kutlanmasını İstedi - Son Dakika
Güncel

İran, Kral Abdullah'ın Ölümünün Kutlanmasını İstedi

İran, Kral Abdullah\'ın Ölümünün Kutlanmasını İstedi

İran'ın en yüksek siyasi otoritelerinden biri olarak gösterilen Ayetullah Ahmed Cenneti "Kral Abdullah'ın ölümü Müslümanlar tarafından kutlanmalı" dedi.

31.01.2015 12:53  Güncelleme: 14:49

İran Anayasayı Koruyucular Konseyi Genel Sekreteri Ayetullah Ahmed Cenneti, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in vefatını kutladı.


Kral Abdullah'ın cenaze töreninden bir kesit...

"YAPTIKLARININ HESABINI VERECEK"

İran'ın en yüksek siyasi otoritelerinden sayılan Cenneti, Kral Abdullah'ın ölümünden dolayı İsrail ve ABD için başsağlığı, müminler için kutlama dileğinde bulundu. Başkent Tahran'da yapılan Cuma namazında konuşan Cenneti, Suudi Arabistan'ın ölen kralını 'Karun'a benzeterek, Kral Abdullah'ın öbür dünyada yaptıklarının hesabını vereceğini ve şu anda yaptıklarının cezasını çekmekte olduğunu ileri sürdü.

"MÜSLÜMANLAR KUTLAMALI"

"Kral Abdullah'ın ölümünü Müslümanlar kutlamalı" diyen Cenneti, "İsraillileri, Amerikalıları ve onun sofrasından beslenenlere başsağlığı dilenmeli" diye konuştu.

"BÖYLE BİR DAVRANIŞ VACİP DEĞİL"

Öte yandan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani hükümetine yakınlığıyla bilinen Taklit Mercii Ayetullah Cevad Amuli, dün, İran'ın Suudi Arabistan Büyükelçisiyle bir araya geldiği toplantıda, Kral Abdullah'ın ölümünden memnuniyet duyduğunu açıklayanları eleştirmiş, "Birilerinin ölümünden mutlu olunmasının gereği nedir? Böyle bir davranış ne vaciptir ne de müstehap" şeklinde konuşmuştu.

Amuli, "Bazı insanların duygularını yaralamanın gereği nedir? Nihayetinde bizim hacılarımız bu ülkeye, hac ibadetini yerine yerine getirmek için gitmek durumundalar" demişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İran, Kral Abdullah'ın Ölümünün Kutlanmasını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • Mustafa temel: İran şia kendine müslüman deyip sadece müslüman öldüren zalimi ne diyorsa tersine itimat ederiz 6 87 Yanıtla
  • 21 farkinda: Dünyada mmüslüman lider yok onun iicin tüm liderler kürtlere düşman yani dünya kurtlerden korkar durumda müslüman olduklarından yasasin kürtler yasasin halkin kardeşliği... Hdp 13 18 Yanıtla
  • haydar: ulen bunlar yüzünden budist oldum. yok alevi yok sunni yok şii. hepiniz üçkağıtçı çıkarcı ve zalim acımasızsınız. hepiniz eşşek cehennemini boyluyacaksınız. bu dünyadada bu toplulukların yaşadığı yerde kin nefret savaş bitmeyecek. fakirlikten kurtulamayacak bir toplu iyne bile üretemeyeceksiniz. birbirinizi yok etceksiniz 19 7 Yanıtla
  • DİYARBAKIR: çok doğru demişsin yalnız senide onun yanına gömmek gerekiyor :) 12 12 Yanıtla
  • gzi: Adam dogru soylemis 21 3 Yanıtla
  • urfalı: asıl yobaz sızler ve sızın gıbı duısunenler dunyanın sonunu getırdınız be ıranı sevmem ama dogruda demıs bu gune kadar ıslamı savunan hamlesı olmamıstır suudının (ALLAH) ıslah etsın cmlzı 17 4 Yanıtla
  • Ördek: Wallahi bravo, elin hırsız kralı için kutlama yapılır ancak 18 2 Yanıtla
  • Ahmet: Bunlarda müslümanız diye geçiniyor. 6 12 Yanıtla
  • yeterrr: İki ucu b. . . . lu deynekler al birini vur ötekini demiş 7 10 Yanıtla
  • emre: iran haklı kralın yeri cehennemdir 13 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement