İşaret Dilinde Denizli Rekortmen - Son Dakika
Son Dakika Logo

İşaret Dilinde Denizli Rekortmen

İşaret Dilinde Denizli Rekortmen
04.03.2012 11:24

Denizli'de son yıllarda düzenlenen kurslarla 1110 kişi 'işaret dilini' öğrendi.

Denizli'de son yıllarda düzenlenen kurslarla 1110 kişi 'işaret dilini' öğrendi. Denizli İşitme Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Çelebioğlu, Halk Eğitim, belediye, İŞKUR ve Milli Eğitim Müdürlüğü'yle yaptıkları işbirliği sonucu işaret dili eğitiminde Denizli'nin rekor kırdığını söyledi.

Denizli İşitme Engelliler Derneği'nin 22'inci kuruluş yıldönümü Anemon Otel'de törenle kutlandı. Kuruluş yıldönümü törenine Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Zolan ve davetliler katıldı. Törende işaret diliyle konuşan Dernek Başkanı İbrahim Çelebioğlu, 22 yıldan bu yana işitme engellilerin toplumda kendilerini anlatabilmeleri, donanımlarını geliştirmeleri için çalıştıklarını belirterek, kendilerine destek olan kurumlara teşekkür etti. Çelebioğlu, Denizli'nin son yıllarda işaret dili eğitiminde çok önemli mesafe aldığını belirterek, şöyle dedi:

"Dernek olarak İŞKUR, Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ile yaptığımız işbirliği ile hem işitme engellilerin meslek ve beceri kazanmalarında önemli çalışmalar yaptık, hem işaret dilinin öğrenilmesi için kurslar düzenledik. Son yıllarda düzenlenen kurslarla Denizli'de 1110 kişi işaret dilini öğrendi. Bu bir Türkiye rekorudur. Yıllar önce işitme engeliler olarak işaret dilini bilen insan bulma konusunda sıkıntılar çekiyorduk."

Vali Abdülkadir Demir ise, kamu kurumlarının sadece işitme engelliler değil tüm engellilerin sorunlarının çözümünde önemli çalışmalar yaptığını, engellilerin kişisel gelişim ve becerilerini geliştirmek için projelerin hayata geçirildiğini söyledi. Gecede derneğe katkı sağlayan kurum temsilcilerine teşekkür plaketi verildi.

ONB(AÖ/İD) - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İşaret Dilinde Denizli Rekortmen - Son Dakika


Advertisement