İşitme Engellilere 5 Yıldızlı Proje - Son Dakika
Güncel

İşitme Engellilere 5 Yıldızlı Proje

İşitme Engellilere 5 Yıldızlı Proje

Antalya'nın Manavgat kaymakamlığı, ilçede yaşayan işitme engelliler ile ülkemizde ki tüm işitme engellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak 3G'li Çözüm' projesini hayata geçirdi.

07.03.2013 18:24

Antalya'nın Manavgat kaymakamlığı, ilçede yaşayan işitme engelliler ile ülkemizde ki tüm işitme engellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak 3G'li Çözüm' projesini hayata geçirdi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Bünyesinde, Manavgat'ta Yaşayan İşitme Engelli vatandaşların sorunlarının çözümlenmesi ve refah düzeylerinin yükselmesi amacıyla İşitme Engelli Tercümanı çalıştıran Manavgat Kaymakamlığı İşitme Engelliler için önemli bir projeyi hayata geçirdi.

Tercüman Guddusi Aydın'ın İşitme Engellilerin tüm sorunlarına yetişebilmesi ve daha yararlı olabilmesi amacıyla hayata geçirilen 'İşitme Engellilerin sorunlarına 3G'li Çözüm' projesi Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu tarafından tanıtıldı. Manavgat kaymakamlığı olarak işitme engellilerin refah düzeylerinin yükletilmesi konusunda çalışmalar yaptıklarını kaydeden Bulgurlu, "Guddusi Aydın arkadaşımız sadece Manavgat'ta yaşayan İşitme Engelli vatandaşlarımızın sorunlarıyla değil, zaman zaman başta İşitme Engelliler milli takımlarımız olmak üzere Türkiye'nin değişik yerlerinde yaşayan ve kendisine ulaşan işitme engelli vatandaşlarımızın isteklerine de cevap vermek için gecesini gündüzüne katmaktadır. Onun işitme engelli vatandaşlarımıza daha fazla yararlı olabilmesi amacıyla bu projeyi geliştirdik. Bu proje sayesinde herhangi bir kurumda işi olan ve derdini anlatamayan işitme engelli vatandaşımız 3G Özellikli cep telefonu aracılığıyla Guddusi'yi arayacak derdini işaret diliyle anlatacak. Guddusi'de vatandaşımızın sorununu karşısındaki muhatabına anlatarak onları anlaştıracak. Projenin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İŞİTME ENGELLİ VATANDAŞLARA YÜKSEK STANDARTLI HİZMET

İşitme engelli vatandaşlara yüksek standartlı hizmet verebilmek amacıyla projenin hayata geçirildiğini belirten Guddusi Aydın ise "iletişim sıkıntısı çektiği her an, nerede olursa olsun 3 G özelliği olan bir telefon ile bize ulaşıp, uzaktan iletişime geçerek sorunun giderilmesinde yardımcı olunması. 3 G li iletişim sisteminden önce haberleşmede mesaj sistemi kullanılıyordu buda İşitme engelli vatandaşlarımızın cümle kurmakta sıkıntı olduğu için,

devrik cümle kurdukları zaman yanlış anlaşılma ve iletişim problemi yaşanmaktaydı. Şimdi 3G' li telefon ile yüz yüze görüşerek detaylı bir görüşme yaparak yanlış anlaşılmayı ortadan kaldırmış oluyorlar. Mesajlaşmada yaşanan yanlış anlaşmalar hayatlarında teşkil ediyordu. Şimdi yanlış anlaşılma olmadığı için rahat ve kaliteli yaşam sürme imkanı kazanmış oluyorlar" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İşitme Engellilere 5 Yıldızlı Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement