İskandinav Ülkelerinde İlk Teravih Namazı Kılındı - Son Dakika
Güncel

İskandinav Ülkelerinde İlk Teravih Namazı Kılındı

İskandinav ülkelerinden Danimarka ve Norveç'te ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı.

28.06.2014 05:04  Güncelleme: 08:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İskandinav ülkelerinden Danimarka ve Norveç'te Ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ın merkezi ve çevresinden gelen Müslümanlar, Frederiksberg'deki Kocatepe Camisi'nde toplanarak Ramazan ayının ilk teravih namazını kıldı. Camiye erken gelerek teravih namazı öncesinde cami lokalinde toplanan cemaat, Ramazan heyecanını paylaşırken daha sonra yatsı namazı ardından ilk teravihi eda ettiler.

Cami lokalinde sohbet eden cemaatten Bilal Kavaklı, iklimi nedeniyle genel olarak Avrupa'da Ramazanın daha kolay geçtiğini, ancak Türkiye'deki Ramazan atmosferinden mahrum olduklarını belirterek, uzaklıkları nedeniyle camilere gitmenin arabası olmayanlar için zor olduğunu kaydetti.

Türkiye ile kıyasladıklarında pekçok şeyin eksikliğini yaşadıklarını ifade eden Kavaklı, önceki yıllarda cami eksikliğini de yaşadıklarını, ancak şimdilerde cami ve hoca sıkıntısı olmadığını belirterek, "Ancak yine de Süleymaniye, Sultanahmet, Eyüp ya da Fatih Camisi'nde teravih kılmakla bir olmaz" diye konuştu.

Cevat Tekşen ise Ramazan yaz döneminde değilken camilerin daha kalabalık olduğunu fakat şimdi herkes iznini Türkiye'de geçirdiğinden tenhalaştığını söyledi.

Önceki yıllarda Ramazan'ı memleketi Konya Cihanbeyli'de geçirdiğini anlatan Tekşen, "Memlekette daha güzel oluyor. Burada camiler uzak, memlekette ise her köşe başında cami var. Çok şükür hoca eksiği yaşamıyoruz fakat gündüz vakti geldiğimizde burada oturacak konuşacak kimse bulamıyoruz. Türkiye'de bunun bolluğu var. Yakında temelli memlekete döneceğim, Allah huzur versin memleketimize" dedi.

Diğer bir İskandinav ülkesi Norveç'te de Müslümanlar ilk teravih namazında buluştu. Gündüzün uzun, gecelerin kısa olması nedeniyle iftar ve imsak arasındaki zaman aralığının bu mevsimde çok kısa olduğu ülkede, teravih namazı gece yarısına doğru kılındı. Başkent Oslo'daki Mevlana Camisi'nde bir araya gelen cemaat, ilk teravih namazını kılarak Ramazana girmenin mutluluğunu yaşadı.

- Bilal Kavaklı röportaj

- Cevat Tekşen röportaj

- Namaz kılarken görüntüler

İskandinav Ülkelerinde İlk Teravih Namazı Kılındı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İskandinav Ülkelerinde İlk Teravih Namazı Kılındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement