Isparta'daki Fetö/pdy Davası - Son Dakika
Güncel

Isparta'daki Fetö/pdy Davası

Isparta\'daki Fetö/pdy Davası

Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan ve aralarında eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr.

10.11.2016 17:44

Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan ve aralarında eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile bazı eski rektör yardımcılarının da bulunduğu 49'u tutuklu 130 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma, sanık sayısının fazlalığı nedeniyle adliyenin konferans salonunda yapıldı.

Duruşmada, aralarında eski SDÜ Rektörü İbicoğlu, eski rektör yardımcıları Prof. Dr. Talip Türcan, Prof. Dr. Süleyman Seydi, eski Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Halil Karakoç, eski Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer, iş adamları Bedri Ayhan, Alper Bayhan, Özcan Pınarcı, örgütün "Isparta bölge imamı" olduğu iddia edilen Osman Demirhan'ın da bulunduğu 49 tutuklu sanık ile tutuksuz yargılanan bazı sanıklar hazır bulundu.

Akşehir Cezaevinde bulunan tutuklu eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katıldı.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından tutuklanan ve mahkemede tanık olarak dinlenen Muhammed Muhsin Varol, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nda (BAKA) dış ilişkiler biriminde görev yaptığını söyledi. Sanık Vali Oğuz'un valilik yaptığı dönemde BAKA tarafından düzenlenen bir etkinlikle Florida'ya gittiğini belirten, buradaki temaslarının ardından Vali Oğuz'un kendisinin de olduğu bir kaç kişiyle terör örgütü elebaşısı Fetullah Gülen'in Pensilvanya'daki evinde ziyaret ettiğini kaydetti.

Varol, Oğuz'un Gülen ile görüştürülmek üzere başka bir odaya alındığını ve görüşmenin detayını bilmediğini anlattı.

Tanık Atılgan Ateş de İbicioğlu döneminde bir inşaatta şantiye şefliği yaptığını, o dönemki bir daire başkanının kendisine gelerek bahar şenlikleri için para istediğini kaydetti. Ateş, çalıştığı firmanın sahibi ile görüşerek bu parayı kendilerine veremeyeceğini söylediğini belirtti.

Tanıkların dinlenmesinin ardından Savcı Murat Karakaya dosya hakkında mütalaasını verdi. Karakaya mütalaasında tüm tutuklu sanıkların tutukluluk hallerini sürmesini, haklarında yakalama kararı bulunan firari sanıkların tutuklanmasını, duruşmaya gelmeyen mağdur, müşteki ve tanıkların zorla getirilmesini istedi.

Karakaya ayrıca duruşmaya katılmak isteyen müştekilerin katılma isteklerinin kabul edilmesini talep etti.

Mütalaanın ardından sanık avukatlarının savunmalarına geçildi. Tutuklu sanık eski Isparta Valisi Memduh Oğuz'u avukat olan oğlu Fatih Oğuz savundu. Oğuz, savunmasında müvekkilinin "ByLock" kullanıcısı olmasından tutuklandığını ancak yapılan tespitlerde Oğuz'un telefonunda ByLock bulundurmadığı, sadece Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının uygulamaya giriş için kullanıldığını savundu.

Müvekkilinin 40 yılı aşkın devletin çeşitli kademelerinde yöneticilik yaptığını dile getiren Oğuz, eski Vali Oğuz'un göreve başladığı dönemde FETÖ'nün henüz bulunmadığını, FETÖ'nün devlette yoğun olarak kadrolaştığı dönemde merkez valisi olduğunu kaydetti.

Avukat Oğuz, müvekkilinin 17-25 Aralık darbe girişiminden önce emekli olduğunu, o dönemde FETÖ'nün terör örgütü olarak bilinmediğini, görev yaptığı dönemde de örgüt lehine bir kadrolaşmaya gitmediğini öne sürdü.

İddianamede müvekkilinin örgüt yapılanmasının içinde olduğunu gösteren bir belge olmadığını ileri süren Oğuz, eski Vali Oğuz'un tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı diğer sanık avukatları ile sanıkların dinlenmesi için yarına erteledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Isparta'daki Fetö/pdy Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement