İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde yaraladıktan sonra alıkoyduğu kişiyi, Lübnan Kızılhaç ve Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) ekiplerine teslim etti.
Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberinde, İsrail ordusunun sabah saatlerinde ülkenin güneyindeki hareketliliği sırasında alıkoyduğu Lübnanlıya ilişkin bilgi verildi.
İsrail ordusunun Huceyr Vadisi'nde ateş açarak başından yaraladığı ve ardından alıkoyduğu Hussam Fevaz'ı Lübnan Kızılhaç ve UNIFIL'e teslim ettiği aktarıldı.
Fevaz'ın Lübnan ordusuna ait bir ambulansla hastaneye nakledildiği bildirildi.
İsrail ordusuna ait askeri araçlar sabah saatlerinde Lübnan'ın güneyindeki El-Kantara beldesine girmişti.
İsrail askerleri Huceyr Vadisi'nde ilerleyişi sırasında makineli tüfeklerle ateş açmış ve bir Lübnanlıyı alıkoymuştu.
Lübnan ordusundan yapılan açıklamada, "Düşman İsrail, ateşkes anlaşmasını ihlal etmeye, Lübnan'ın ve vatandaşlarının egemenliğine saldırmaya ve güneydeki köy ve kasabaları yok etmeye devam ediyor." ifadesi kullanılmıştı.
Son Dakika › Güncel › İsrail, Lübnanlıyı Teslim Etti - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.