İsrail, Refah'taki saldırılarını durdurmadığını iddia etti - Son Dakika
Güncel

İsrail, Refah'taki saldırılarını durdurmadığını iddia etti

İsrail, Refah\'taki saldırılarını durdurmadığını iddia etti

İsrail, Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) kararına karşı çıkarak, Refah'ta sivil nüfusun yok olmasına yol açacak saldırılar yapmadığını iddia etti. İsrail Başbakanlığı, Ulusal Güvenlik Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı sözcülerinin ortak açıklamasını sosyal medya hesabından paylaştı. Açıklamada, İsrail'in Refah'ta Filistinli sivil nüfusun yok olmasına yol açabilecek askeri saldırılar yapmadığı ve insani yardımların engellenmemesi için çaba gösterdiği belirtildi. Uluslararası Adalet Divanı ise İsrail'in saldırılarını durdurmasını ve insani yardımlara izin vermesini istemişti.

24.05.2024 20:03

İsrail, Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD), Refah'taki askeri saldırılarını ve tüm eylemlerini derhal durdurması kararına karşı, Refah'ta "sivil nüfusun yok olmasına yol açacak saldırılar yapmadığını" iddia etti.

İsrail Başbakanlığı X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Ulusal Güvenlik Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün ortak açıklamasına yer verildi.

Güney Afrika'nın İsrail'e yönelik soykırım suçlamasının "yanlış" olduğu öne sürülen açıklamada, "İsrail'in Refah'ta Filistinli sivil nüfusun kısmen veya tamamen yok olmasına yol açabilecek yaşam koşulları oluşturan askeri saldırılar yapmadığı ve yapmayacağı" iddia edildi.

Açıklamada, 7 Ekim'den bu yana halkı aç ve susuz bırakarak yardımları engelleyen İsrail'in Gazze'de "insani yardımın girmesine izin vermek için çabalarını sürdüreceği" de öne sürüldü.

Uluslararası Adalet Divanı, yeni tedbir kararlarında, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurmasına, insani yardımları engellememesine ve suçlarını araştıracak BM görevlilerinin Gazze'ye girişine izin vermesine hükmetmişti.

UAD'nin açıklamasında, "İsrail, Filistinlilerin kısmen dahi yok olmasına yol açabilecek yaşam koşullarına sebep veren askeri saldırılarını ve tüm eylemleri derhal durdurmalıdır." ifadelerine yer verilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail, Refah'taki saldırılarını durdurmadığını iddia etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement