İşte Erdoğan'ın 'Sağır' Odası - Son Dakika
Güncel

İşte Erdoğan'ın 'Sağır' Odası

İşte Erdoğan\'ın \'Sağır\' Odası

Yeni Türkiye ayrı eve çıkıyor

28.10.2014 09:17  Güncelleme: 09:38

Başbakanlık Yerleşkesi, Başkanlık Sarayı… İlk duyuşta kulağa yanlışmış gibi geliyor, ama yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı 50 futbol sahası büyüklüğüne ve 300 bin metrekarelik bir alana yayılıyor. Erdoğan döneminde cumhurbaşkanlığı binası olarak hizmet verecek. Yeni bina 29 Ekim resepsiyonuna yetiştirilecek.

DEV ATATÜRK POSTERİ

Yerleşkede idari binadan, Cumhurbaşkanı'nın kabullerini yapacağı binaya, misafirlerin ağırlanacağı ayrı komplekslere, kış bahçelerine, botanik parklarına, dev kongre merkezine kadar her şey düşünülmüş. Erdoğan'ın çalışma odasının duvarında dev Atatürk posteri yer alacak.

5 BİN KİŞİLİK CAMİ

Kompleksin içine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istediğiyle beş bin kişilik bir de cami inşa ediliyor. Şefik Birkiye bölgede kesilen ağaçların üç mislini tekrar diktiklerini söylüyor. Binada Selçuklu mimarisi modernize edilerek inşa edilmiş. Kapı kollarından halılar kadar her şey kendine has. Birkiye: 'Türk motiflerinden esinlenip modernleştirip kendi stillerine uydurup bir senfoni gibi her tarafa yaydık' diyor.

BOL PRİZLİ ÇALIŞMA ODALARI

Projesi, mimarlar Mustafa Aytöre ve Orhan Genç tarafından hazırlanan ve Cumhurbaşkanlığı birimlerinin çalışma alanı olarak kullanılan yeni hizmet binasında toplantı, kabul, resepsiyon salonları ile kuvvetle muhtemel prizli cumhurbaşkanının makam ve çalışma odaları bulunuyor.

BÖCEKSİZ OVAL OFİS

Binada Beyaz Saray'daki Oval Ofis benzeri bir oda da düzenlendi. Bu oda dinlemelere karşı son teknoloji kullanılarak 'sağır oda' olarak tasarlandı. Odada hiçbir priz bulunmazken, burada konuşulanları dinlemek, böcek yerleştirmek imkânsız hale getirildi.


Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel İşte Erdoğan'ın 'Sağır' Odası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement