İtalya'da Hava Koşulları Hayatı Olumsuz Etkiliyor - Son Dakika
Güncel

İtalya'da Hava Koşulları Hayatı Olumsuz Etkiliyor

İtalya'nın orta ve kuzey bölgelerinde, son birkaç gündür etkili olan kötü hava koşulları günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.

31.01.2014 21:16  Güncelleme: 22:20

İtalya'nın orta ve kuzey bölgelerinde son birkaç gündür etkili olan kötü hava koşulları günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.

Lazio ve Toskana bölgelerinde hafta başından beri devam eden ve dün gece şiddetini artıran yağışlı hava nedeniyle, birçok yeri ve tarlalar sular altında kalırken, kent içinden geçen nehirlerin taşma seviyesine geldiği bildirildi.

İtalya'ya resmi ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ziyaretin ikinci kısmı olan Floransa bölümünün iptaline yol açan aşırı yağışlı hava, Floransa ve Pisa kentlerinden geçen Arno nehrinin debisini yükseltti.

Arno nehrinin Floransa kent merkezindeki kısmı 10 metre, Pisa'da ise 30 metre yükseldi. Yükselen nehir sularının Volterra kasabasında Ortaçağ'dan kalma 30 metrelik bir duvarı yıktığı bildirildi.

Başkent Roma'ya da son 24 saat içinde 90 ile 130 milimetre yağmur düştüğü kaydedildi. Lazio sınırları içerisindeki Viterbo kenti yakınlarında da bir trenin raydan çıktığı, yolcuların zarar görmediği belirtildi.

Ülkenin kuzeyindeki Alp Dağları'na yakın Val d'Aosta, Lombardiya, Veneto, Fruili Venezia Giulia bölgelerinin yüksek kesimleri için de çığ uyarısı yapıldı.

Kanallarıyla ünlü Venedik kentinde de su seviyesinin 125 santimetreyi bulduğu aktarıldı.

Başbakan Enrico Letta da bugün yapılan bakanlar kurulunun ardından olumsuz hava şartlarından etkilenen Ligurya ve Emilia-Romagna bölgelerine kaynak aktarılması kararına vardıklarını ve başkent Roma'nın kuzeyi ile Pisa kentindeki durumu dikkatle takip ettiklerini söyledi.

İtalya\'da Hava Koşulları Hayatı Olumsuz Etkiliyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İtalya'da Hava Koşulları Hayatı Olumsuz Etkiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement