Itf'den Başkan Mustafa Zengin'i Duygulandıran Ödül - Son Dakika
Güncel

Itf'den Başkan Mustafa Zengin'i Duygulandıran Ödül

Itf\'den Başkan Mustafa Zengin\'i Duygulandıran Ödül

Maltepe Belediye Başkanı Prof.Dr.Mustafa Zengin, Uluslararası Taşıma İşçileri Sendikaları Federasyonu (ITF) tarafından ödüle layık görüldü.

26.06.2013 15:14

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Uluslararası Taşıma İşçileri Sendikaları Federasyonu (ITF) tarafından ödüle layık görüldü. Ödül karşısında duygulu anlar yaşayan Başkan Zengin, "Bu ödüllerle savcı karşısına çıkaran çevrelere karşı güçlü olduğumuzu gösteriyoruz" dedi.

Uluslararası Taşıma İşçileri Sendikaları Federasyonu tarafından Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin'e Türkiye ve AB ülkeleri için çok olumlu bir örnek olan sosyal sorumluluk, sosyal belediyecilik, katılımcı yönetim çalışmalarından dolayı onur plaketi verildi. Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine; Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Uluslararası Taşımacılar Sendikası ITF Proje Kordinatörü Ramazan Bayram, Belediye İş Sendikası Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek, sendika işyeri temsilcileri, taşeron işçiler, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren, Uluslararası Taşımacılar Sendikası ITF Proje Kordinatörü Ramazan Bayram, "ITF'nin esas çalışma alanını belediye olmamasına rağmen sendika ve sendika üyelerinin yaşadığı alan çok önemli olduğunu düşündük. Çünkü iş yeri ya da ikamet ettiği yerde üyelerimiz belli bir alan içerisinde yaşamaktadır. Bu yüzden de belediyeleri değerlendirdik ve değerlendirmemiz sonucunda Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin'e yapmış olduğu çalışmalardan dolayı onur plaketi takdim etmek istedik" diye konuştu.

"Bu ilk aldığımız ödül değil, son ödülde olmayacak bunu çok iyi biliyorum" diyerek konuşmasına başlayan Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, ödüle layık görüldüğü için kürsüde duygulu anlar yaşadı. 4 yılı aşan bir süredir Maltepe'ye ellerinden geldiğince vatandaşlara hizmet yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Başkan Mustafa Zengin, "Aldığımız ödüllerle, yapılan anketlerle, yaptığımız hizmetlerin karşılığını her zaman görüyoruz" şeklinde konuştu.

ITF tarafından ödüle layık görülmenin çok önemli olduğunu belirten Başkan Zengin, "Bu ödüllerin bizleri kamçıladığı, yaşam içerisinde rahatlattığını hissedebiliyoruz. Bazen bizi yargılayan bazen bizleri savcı karşısına çıkaran çevrelere karşıda güçlü olduğumuzu gösteriyor. Bu güçlülüğü bize verdiğiniz için ITF'e çok teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Mustafa Zengin Taksim'deki Gezi Parkı olaylarına da değinerek, "Bizim apolitik dediğimiz çocuklarımız, bizi aldılar oralara sürüklediler. 1968 yılında ki o kavgaları hatırladık. Biz mesajı zaten biliyorduk ama alması gerekenler aldı mı bilmiyoruz" ifadelerini kullandı.

"ALMANLAR ITF'NİN VERMİŞ OLDUĞU ÖDÜLE ŞAŞIRACAKLAR"

Almanların ITF'nin vermiş olduğu ödüle şaşıracaklarını söyleyen Zengin, bir sene önce başından geçen olayı katılımcılarla paylaştı. Mustafa Zengin şunları söyledi:

"Bu ödüle layık görülen bir belediye başkanı 10 çalışanı ile birlikte geçen yıl savcının karşısına senfoni orkestrasından dolayı yargılanmak için çıkarıldı. Bunları lütfen Almanlara iletelim. Bu ülkede Senfoni Orkestrası kurdu diye yargılanan tek belediye başkanı da benim. Olsun bundan da grur duyuyorum."

Konuşmaların ardından Uluslararası Taşımacılar Sendikası ITF Proje Kordinatörü Ramazan Bayram, Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin'e yapmış olduğu çalışmalardan dolayı "onur plaketi" takdim etti.

Program, toplu fotoğraf çekiminden sonra son buldu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Itf'den Başkan Mustafa Zengin'i Duygulandıran Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement