İzmir'de Dostluk Adına 'İtalya Sokağı' - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Dostluk Adına 'İtalya Sokağı'

İzmir\'de Dostluk Adına \'İtalya Sokağı\'

Ulusal birliğine kavuşmasının 150.yıldönümünü kutlayan İtalya'ya, İzmir'den anlamlı bir jest geldi.

03.06.2012 10:08

Ulusal birliğine kavuşmasının 150. yıldönümünü kutlayan İtalya'ya, İzmir'den anlamlı bir jest geldi. İtalyan Konsolosluğu'nun talebi üzerine kent merkezindeki sokaklardan birine İtalya Sokağı adı verildi.

İtalya'nın Ulusal Birliği'nin 150. yıldönümü kutlamaları kapsamında İzmir'in Alsancak semtinde bir sokağa İtalya Sokağı adı verildi. Sokağın açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, İtalya'nın İzmir Konsolosu Igor Di Bernardini, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, spor ve iş dünyasından bir çok ünlü ismin yanı sıra çok sayıda İzmirli katıldı. Açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Alsancak semtindeki eski 1381. Sokağa İtalya Sokağı adının verilmesi yönündeki talebin iki ülke halklarının ilişkilerinin bir sembolü olması amacıyla Konsolos Di Bernardini'den geldiğini belirterek, kararın Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle alındığını söyledi. Konak Belediyesi'nin sokaktaki fiziki düzenlemeleri tamamlanmasının ardından açılışın gerçekleştirildiğini dile getiren Kocaoğlu,"Açılışı yapılan sokağın iki ülke arasındaki dostluğun, barışın, kardeşliğin yanı sıra ekonomik ve sosyal ilişkilerin de gelişmesine katkıda bulunmasını diliyorum" dedi. İtalya'nın İzmir Konsolosu Igor Di Bernardini, ülkesinin Ulusal Birliği'nin 150. yıldönümü kapsamında İzmir'in en güzel sokaklarından birine İtalya Sokağı adının verilmesi kararından dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür etti. Bu kararın sembolik değerinin çok büyük olduğuna dikkat çeken Di Bernardini, katkılarından dolayı Konak Belediye Başkanı Tartan'a teşekkürlerini sundu.

İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu ise Avrupa'daki toplumlar arasında Türklere en yakın özelliklere sahip uluslardan birinin İtalyanlar olduğunu, bu anlamda iki ülke arasındaki yakınlaşmaya imkan sağlayacak bu girişimin de bir hayli önem taşıdığını dile getirdi. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da dostluk adına atılan adımın sadece İzmir değil Türkiye adına da önem taşıdığını vurgulayarak, açılışı yapılacak sokağın fiziksel düzenlemesi ve aydınlatması ile emsallerine çağdaş dünya şehirlerinde rastlanacak bir görünüme kavuşturulduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Başkan Kocaoğlu, Konsolos Di Bernardini ve davetliler kurdele keserek sokağın açılışını gerçekleştirdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Dostluk Adına 'İtalya Sokağı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement