Kadınlara Başarıya Giden Yolu Anlattı - Son Dakika
Güncel

Kadınlara Başarıya Giden Yolu Anlattı

Kadınlara Başarıya Giden Yolu Anlattı

OPET Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk, kadınlara ticari hayatta başarının sırlarını anlattı.

07.03.2013 17:34  Güncelleme: 09:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu ile İzmir Ticaret Borsası'nin (İTB) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği söyleşide OPET Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk, kadınlara ticari hayatta başarının sırlarını anlattı. Öztürk, sektöre adım attığı ilk günlerde kendisinin da yadırgadığını belirterek, "Kadın ve erkek el ele verirse toplumsal gelişim hızlanır. Kadınlar olarak yapabileceğimiz çok şey, kat edeceğimiz çok yol var" dedi.

TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Aynur Tartan'ın Dünya Kadınlar Günü nedeniyle İzmir Ticaret Borsası Meclis Salonu'nda düzenlediği söyleşiye, Opet Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi ve Büyükelçi Serpil Alpman, İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper ve çok sayıda davetli katıldı. Söyleşide konuşan Opet Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk, sektörde çalışan ilk kadınlardan biri olduğunu söyledi. İlk başladığında çevresindekilerin kendisini yadırgadığını anlatan Öztürk, "Nasıl bir patronun eşi madeni yağ tenekeleri arasında, pis ortamlarda çalışır' dediklerini söyledi. Öztürk, "Ama ticari yaşamda kadın olmanın avantajını hep hissettim. Kadın olmanın farkını, ticarette hep yaşadım. O nedenle ben şirketin gelişimi için üzerime düşeni yapmaya çalıştım. Kadınlar ve çok daha çabuk öğreniyor ve çok daha fazla kazanıyor. Yapabileceğimiz çok şey, kat edeceğimiz çok şey var. Bu şansı bize ihtiyacı olanlar için de şans haline getirelim" dedi.

SOSYAL SORUMLULUĞA ÖNEM

Şirketlerinin kurulduğu günden bu yana birçok sosyal sorumluluk projesine imza attığını vurgulayan Öztürk, "Biz bir yerlere gelirken ülkemiz ve insanımızla birlikte çalışalım istedik. Ekonomik kalkınmayı sağlayacak çalışmalar yaptık. 2000 yılında sosyal sorumluluk projelerine başladık. Kadın duyarlılığı da sosyal sorumlukuk prolerinde daha fazla yol almamızı sağladı. 2000 yıllardan beri şirketimiz adeta bir sosyal sorumluluk şirketi gibi çalışıyor. Temiz tuvalet kampanyası başlattık. İstasyonlarda çocuk ve kadınların daha rahat gireceği tuvaletler olmasını sağladık. Bizim için hizmet sadece pompadan akaryakıt vermek değildir. Erzurum Şenkaya'da, başka yerlerde hikahsız çiftlere nikah kıydırdık" dedi.

EVE KAPANMAYIN

Kadın ve erkeğin toplumsal yaşamda da el ele vermesinin gelişimi hızlandıracağını belirten Öztürk, kadının eve kapanmamasını istedi. Kadın ve erkeğin el ele vermesiyle toplumun gelişeceğinin altını çizen Öztürk, "Her ilde bir örnek köy projesi başlattık. 7 bin 200 OPET gönüllüsünü örgütledik ve köylere gittik. İlk örnekköy çalışmasını Mardin'in Dara köyünde yaptık. Çanakkale'de birçok binanın restorasyonunu yaptık. Tarihi binaları rehabilite ettik. Çanakkale 57'nci Alay Şehitliği'ni yeniden yaptık. Bölgeye yeni kültür merkezleri kazandırdık" dedi.

KADINLARA YENİ UFUKLAR

TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Aynur Tartan ise bu söyleşinin kadınlarımıza yeni ufuklar açacağını söyleyerek, "Konuğumuz sadece başarılı bir iş kadını değil, ayrıca sosyal sorumluluk projeyeleriyle Türkiye'ye damga vuran bir isim. Bu söyleşi özellikle üreten kadınlara yeni ufuklar açacak" dedi.

Söyleşi sonunda Dokuz Eylül Üniversitesi Koservatuar Bölümü öğrencileri salonda ayağa kalkarak "Çocuk da yaparım kariyer de" şarkısını söylemeye başladı. Gençlerin şarkılarına salondaki davettiler de eşlik etti. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadınlara Başarıya Giden Yolu Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement