Kahramanmaraş'ta Arama Kurtarma Çalışmalarına Katılan Gönüllü: "Kepçe, Araç Yok Diyorlar. - Son Dakika
Güncel

Kahramanmaraş'ta Arama Kurtarma Çalışmalarına Katılan Gönüllü: "Kepçe, Araç Yok Diyorlar.

Tokat’tan arama kurtarma çalışmalarına katılmak için Kahramanmaraş’a gelen bir gönüllü, “Kepçe, araç yok diyorlar. Tokat yol üzerinden Sivas karayolu üzerine kadar en az 50 tane kepçe ve kırıcı orada bekliyor. Yine Maraş’ın girişinde kepçe ve kırıcılar bekliyor. Neyi bekliyor? Devletimizin yakıtı, benzini, işçisi mi yok? Bakın burada bir tane kepçe var o da bekliyor” dedi. Enkaz altındaki oğlundan haber bekleyen bir anne de “Bunlar gönüllü geldi, devletin adamı değil. Devlet nerede? Devlet yok. Bizden oy istiyor Erdoğan, ne oyu istiyor” diye tepki gösterdi.

08.02.2023 16:00  Güncelleme: 16:23

Tokat'tan arama kurtarma çalışmalarına katılmak için Kahramanmaraş'a gelen bir gönüllü, "Kepçe, araç yok diyorlar. Tokat yol üzerinden Sivas karayolu üzerine kadar en az 50 tane kepçe ve kırıcı orada bekliyor. Yine Maraş'ın girişinde kepçe ve kırıcılar bekliyor. Neyi bekliyor? Devletimizin yakıtı, benzini, işçisi mi yok? Bakın burada bir tane kepçe var o da bekliyor" dedi. Enkaz altındaki oğlundan haber bekleyen bir anne de "Bunlar gönüllü geldi, devletin adamı değil. Devlet nerede? Devlet yok. Bizden oy istiyor Erdoğan, ne oyu istiyor" diye tepki gösterdi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ve Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta depremzedeleri ziyaret edip arama kurtarma çalışmaları için gelen gönüllülerle konuştu.

Tokat'tan gelen bir gönüllü şunları anlattı:

"ORADAKİ ÖLÜ DEMİŞLER ÇEKMİŞ GİTMİŞLER. ÖYLE BİR ŞEY YOK ÖLÜ BİLE OLSA ÇIKARACAKSIN"

"Bu sabah 04.00'da Tokat'tan geldik. Bizden önce kimse yoktu, biz evlerin içine girebildiğimiz kadar girdik. Bir cenazeyi de biz çıkardık. Balyoz, kazma istedik hiç kimse oralı olmadı. Afet ekiplerine söyledik, 'burada insanlar var ses geliyor gelin' dedik kimse gelmedi. Şu an ses tamamen kesildi. Biz çıktık taşları atmaya çalıştık ondan sonra Zonguldak ekibi bizi burada gördü onlar geldi yardımcı oldu. Onlar olmasa hiç kimsenin geleceği yok. Önce biz geldik sonra madenciler geldi. Biz 10 kişi şu bölgeye girdiğimiz anda burası canlandı. Şu vincin çalıştığı yerde dün bir hanımefendi, tepki verdiğini söyledi, köpekler de havlamış, oradaki ölü demişler çekmiş gitmişler. Öyle bir şey yok ölü bile olsa çıkaracaksın.

"KEPÇE, ARAÇ YOK DİYORLAR. TOKAT YOL ÜZERİNDE, SİVAS'TA MARAŞ'IN GİRİŞİNDE KEPÇE VE KIRICILAR BEKLİYOR. NEYİ BEKLİYOR?"

Şu an enkazın altında 25 kişi var, sadece burada bilinen. Bu binada, bunun yanında yine var. Şu binaya girilmiş sadece o an için yaralılar çıkarılmış cesetler bırakılmış, biz kendi elimizle bir taneyi çıkartabildik. Biz hiçbir bilgimiz olmadığı halde enkazın altına sürünerek girdik baktık, her yere seslendik. Bunu biz mi yapacağız yoksa görevliler mi yapacak? Sabah geldiğimizde görevlilerin hepsi orada ateşin başına toplanmış sigara içiyordu, çalışan kimse yoktu. Kepçe, araç yok diyorlar. Tokat yol üzerinden Sivas karayolu üzerine kadar en az 50 tane kepçe ve kırıcı orada bekliyor. Yine Maraş'ın girişinde kepçe ve kırıcılar bekliyor. Neyi bekliyor? Devletimizin yakıtı, benzini, işçisi mi yok? Bakın burada bir tane kepçe var o da bekliyor. Biz burada çalışıyoruz, afet görevlileri geliyor siz burada çalışamazsınız deyip bizi aşağı indiriyorlar. Biz çalışamazsak siz çalışmıyorsunuz. Biz çalışmayınca onlar da çalışmıyor."

Bir başka gönüllü de bölgede yeterince çalışma yapılmadığını belirterek "Köpeği de zorla getirdik, özel izinle getiriyorlarmış böyle bir kıyamette" dedi.

Oğlunun bulunduğu binanın enkazında bekleyen bir kadın da "Bir köpek kadar değerimiz yok, sesimiz Erdoğan'a gitsin" diye tepki göstererek şunları söyledi:

"DEVLET YOK. BİZDEN OY İSTİYOR ERDOĞAN, NE OYU İSTİYOR?"

"Hiç kimse gelemedi, aradık, komutan ben giremem buraya dedi ve gitti. Bu komutan Erdoğan'ın gönderdiği adamdır. Adalet nerede? Bunlar gönüllü geldi, devletin adamı değil. Devlet nerede? Devlet yok. Bizden oy istiyor Erdoğan, ne oyu istiyor? Allah onları ıslah etsin. Tırnaklarımla kazdım, ses geliyor, komutan gelemem dedi. Ben her yerdeyim, her zaman düşenin peşindeyim diyor Erdoğan, değil. Erdoğan evinde izliyordu, çocuğu burada olsa ne yapacaktı?"

Kız kardeşinin ve ailesinin yaşadığı binanın enkazının önünde kurtarılmalarını bekleyen kadın şunları dile getirdi:

"MARAŞ'I AĞIZLARINA ALMIYORLARMIŞ. MARAŞ'TAN VAZ MI GEÇTİ ERDOĞAN, VAZ MI GEÇTİ AKP?"

"3 çocuk bir anne baba içerdeler, inşallah sağ salim çıkarlar. Hükümetimiz nerede, devlet nerede diye bağırdık 2 günden beri. Belki dünden olsaydı daha iyi olacaktı. 3 günden beri burada nöbet tutuyoruz, hastane görevlisiyim, hastaneden direkt geldim daha formam üstümde. Neyi bulursak onları giyiyoruz, donuyoruz. 1 saniye ile asansörden çıktım. Yoğun bakım görevlisiyim. İhmal çok. Biz yoğun bakımdaki hastalarımızı bırakmadık, tuttuk hastanenin arabaları ile fakülteye götürdük. Hastalarımızı teslim ettik öyle geldik buraya. Bu Maraş'ı ağızlarına almıyorlarmış. Maraş'tan vaz mı geçti Erdoğan, vaz mı geçti AKP?"

Bir yurttaş da "Bir kepçe parası ile çalışıyor diyor buraya gelen bir komutan. Çocuğun yerini tespit ettik ama ondan ileri gidemiyoruz aciz kaldık" diye isyan etti.

Kahramanmaraş\'ta Arama Kurtarma Çalışmalarına Katılan Gönüllü: "Kepçe, Araç Yok Diyorlar.
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kahramanmaraş'ta Arama Kurtarma Çalışmalarına Katılan Gönüllü: 'Kepçe, Araç Yok Diyorlar. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement