KAHRAMANMARAŞ'TAN 122 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ - Son Dakika
Güncel

KAHRAMANMARAŞ'TAN 122 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

KAHRAMANMARAŞ'ta meydana gelen 2 büyük depremin ardından, kentten ayrılmak isteyenler için İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda ücretsiz otobüs seferleri düzenlerken, şu ana kadar 122 bin kişinin tahliye edildiği belirtildi.

21.02.2023 17:33  Güncelleme: 18:33

KAHRAMANMARAŞ'ta meydana gelen 2 büyük depremin ardından, kentten ayrılmak isteyenler için İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda ücretsiz otobüs seferleri düzenlerken, şu ana kadar 122 bin kişinin tahliye edildiği belirtildi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki iki büyük depremde 2 bin 500 bina yıkılırken, 10 bin 174 binanın ağır hasarlı, 2 bin 412 binanın ise yıkılma ya da devrilme tehlikesi nedeniyle 'acil yıkım kararı' alındı. Depremler nedeniyle kentten ayrılmak isteyenler için İçişleri ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca ücretsiz otobüs seferleri düzenleniyor. İl dışı tahliye koordinasyon başvuru merkezlerine başvuranlar, form doldurduktan sonra otobüslerle istedikleri şehirlere gönderiliyor. Kendi araçlarıyla şehirden çıkmak isteyenlere ise bakanlıklar, yakıt ücreti desteği sağlıyor.

DEPREMDEN BU YANA 122 BİN KİŞİ, ŞEHİRDEN AYRILDI

Kentin farklı noktalarındaki başvuru masalarında işlemlerini tamamlayan 122 bin kişinin, depremden bu yana Kahramanmaraş'tan tahliye edildiği belirtildi. Otobüsler ise Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ile Kahramanmaraş Fuar Merkezi önündeki noktalardan hareket ettiriliyor. Depremde büyük korku ailesiyle birlikte büyük korku yaşadıklarını ifade eden Ahmet El (52), bir süre kentten ve depremden uzak kalmak için şehirden ayrıldığını söyledi. Yeniden geri döneceğini anlatan El, 'Şu anda Ankara'ya gideceğim. Bende panik atak var. Oradan Eskişehir'e geçeceğim. Orada benim doktorum var. Dün Hatay'da yeniden deprem oldu, çok feci hissettik. Sabahlara kadar uyumadık. Ben Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nde temizlik görevlisiyim. Ama panik atak olduğum için henüz işe başlayamadım. Enkazları falan gördüğüm zaman bayılıyorum, çalışamıyorum. Uzaklaşmak için gidiyorum. Yeniden buraya geri geleceğim. Allah razı olsun, devletimiz böyle imkanlar sağladı. Konaklama yerleri ayarladı. Kendi imkanımızla zaten gidemeyiz' şeklinde konuştu.

KAHRAMANMARAŞ\'TAN 122 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KAHRAMANMARAŞ'TAN 122 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement