Kan Davası Barışla Sonuçlandı - Son Dakika
Güncel

Kan Davası Barışla Sonuçlandı

Kan Davası Barışla Sonuçlandı

Van'ın Erciş İlçesi'nde 3 ay önce 'Hıdıranlı' ile 'Galkanlı' aşireti üyeleri arasında çıkan silahlı kavga sonrası başlayan kan davası barışla sonuçlandı.

04.06.2011 17:45

Van'ın Erciş İlçesi'nde 3 ay önce 'Hıdıranlı' ile 'Galkanlı' aşireti üyeleri arasında çıkan, 3 kişinin ölümü 8 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavga sonrası başlayan kan davası barışla sonuçlandı. İki aşiretin mensupları barış yemeğinde bir araya gelip Kuran'a el basıp, tokalaşarak barıştı.

Eski bir husumet yüzünden Erciş'te, 'Hıdıranlı' ve 'Galkanlı' aşireti mensupları arasında çıkan silahlı kavgada, 65 yaşındaki Mahmut Yıldız, 25 yaşındaki Server Koç, 18 yaşındaki Abdullah Çalışkan ölmüş, 8 kişi de yaralanmıştı. Olay sonrası başlayan kan davasının sürmemesi için yetkililer devreye girererek barış ortamını sağladı. İki aşiret arasındaki kan davası ise barış yemeğiyle son buldu. Barış yemeği Erciş İlçesi Aşağıgöze Köyü İncesu Mezrası'nda verildi. Yemeğe Van Valisi Münir Karaloğlu, İlçe Kaymakamı Ramazan Fani, Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Yılmaz Yıldırım, Ünseli Belediye Başkanı İsak Polat, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Hıdıranlı ve Galkanlı aşiretine mensup yaklaşık 1000 kişi katıldı. Barış yemeğinde ilk olarak Van Müftüsü Nimetullan Arvas, Hıdıranlı Aşireti lideri İsmet Albayrak ile Galkanlı Aşiret Lideri Nüsret Yıldız'a Kuran-ı Kerim hediye etti.

Aşiret liderlerinin Kuran-ı Kerim'e el basıp, tokaşlamaları ardından konuşan Van Valisi Münir Karaloğlu, husumetin barışla bitmesinin kendisini çok memnun ettiğini söyledi. Vali Karaloğlu, kanı, gözyaşını, kini devam ettirenlerin her zaman kaybedeceğini belirterek, şöyle dedi:

"Bu topraklarda barışı, sevgiyi, merhameti, muhabbetti yaymak isteyenler kazanacaklardır. Bu barış yemeği de bunun en güzel nişanesinidir. Ben bu kan davasını torunlarına, çocuklarına bırakmadan kısa bir süre içerisinde çözen başta aile büyüklerine, araya giren emek sarf eden akil insanların tamamına teşekkür ediyorum. İncir çekirdeğini doldurmayacak basit meselelerde niye bir birimizin canına kıyalım. Bu topraklarda insanımız insanımıza kıymasın, kan akıtmasın kan davası olmasın. "

Daha sonra yetkililer ve aşiret mensupları birlikte barış yemeğini yiyip, tokalaşarak barıştı. Barışın pekişmesi için yarın da Galkanlı aşireti tarafından verilecek yemekte aşiret mensupları bir kez daha bir araya gelecek. - Van/ Ercis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kan Davası Barışla Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement