Kanser Hastalarına Din Görevlisinden Manevi Destek - Son Dakika
Güncel

Kanser Hastalarına Din Görevlisinden Manevi Destek

Kanser Hastalarına Din Görevlisinden Manevi Destek

Psiko sosyal onkoloji eğitimi de aldıklarını belirten Ergin, "Hastalıkların tedavisinde kişinin ruhsal durumu, zihinsel dengesi, manevi ve duygusal yaklaşımı büyük önem arz ettiğini biliyoruz.

06.07.2016 10:18

Psiko sosyal onkoloji eğitimi de aldıklarını belirten Ergin, "Hastalıkların tedavisinde kişinin ruhsal durumu, zihinsel dengesi, manevi ve duygusal yaklaşımı büyük önem arz ettiğini biliyoruz. Hasta ve hasta yakınlarıyla bu anlamda olumlu ilişki kurarak onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

'HASTA TEDAVİYE SARILIYOR'

Onkoloji Ünitesinde görevli Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç.Dr. Yasemin Kemal, hastanın ihtiyacına göre manevi destek almasına karar verdiklerini belirterek "Hasta genellikle tanısını öğrendikten sonra umutsuzluk ve kendini bırakma yoluna gidiyor. Tetkik yaptırmak istemiyor,gelmek istemiyor, tedaviyi bırakmak istiyor. 'Ölüm Allah'ın emri ben artık bu işte yokum' diyor.İşte bu noktada biz manevi destek uzmanlarımızı devreye sokuyoruz. Onlara inançla, tedavinin nasıl birlikte gideceğini anlatıyorlar. Böyle olunca sağ kalım artıyor. Çünkü hasta tedaviye sarılmış oluyor. Manevi destek uzmanları birebir görüşme yapıyorlar, daha sonra psikolog ve sosyal hizmet uzmanı da devreye giriyor. Hastalarımız bu uygulamadan çok memnun" dedi.

'KORKULARIM YÜZDE 90 AZALDI'

Kanser hastası olan Emine Demirel (42), 13 yıldır bu hastalıkla mücadele ettiğini belirterek "Kesinlikle bana olumlu bir katkısı oldu. Bu zaten bir ihtiyaçtı ve şimdi bu uygulama başladı. Hastalar açısından çok kıymetli bir uygulama. Bu bir grip değil. Kanser ve ölüm benim yaşadığım korkuydu. Kendi içimde aşamadığım bir takım sorunlarım vardı manevi destek uzmanımız ile görüştüm ve korkularımın yüzde 90 oranında azaldığını söyleyebilirim. Manevi destek aldıktan sonra bu hastalığımın ilerlemesi de durdu. Bana çok olumlu bir katkısı oldu" diye konuştu.

- Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kanser Hastalarına Din Görevlisinden Manevi Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement