Kar Üzerinde Geleneksel Atlı Spor Şöleni - Son Dakika
Güncel

Kar Üzerinde Geleneksel Atlı Spor Şöleni

Kar Üzerinde Geleneksel Atlı Spor Şöleni

Selim Kaymakamlığı ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen etkinlikte, Kars yöresine ait atlı oyunlar sergilendi.

10.02.2013 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selim Kaymakamlığı ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen etkinlikte, Kars yöresine ait atlı oyunlar sergilendi.

Selim ilçesinde gerçekleştirilen etkinlik, yöresel halk oyunlarıyla başladı.

Program kapsamında, atlı kızak yarışı, at yarışı ve Sivas Sipahi Ocağı Atlı Cirit Kulübü ile Kayseri Atlı Okçuluk Kulüpleri arasında at üzerinde ok fırlatma yarışması düzenlendi.

Kars Selim Çıplaklı Köyü Doğanpınar Atlı Cirit Kulübü ile Erzurum Çayırtepe Atlıspor Kulübü arasında oynanan cirit müsabakasında ise katılımcılar keyifli anlar yaşadı.

Yarışmayı izlemek için oyunların bulunduğu alana gelen vatandaşlar da oyun aralarında davul zurna eşliğinde halk oyunlarını sergileyerek eğlendi.

Kars Valisi Eyüp Tepe, organizasyon sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, Selim'de geleneksel sporlardan cirit, atlı kızak ve okçuluk müsabakalarının yapıldığı güzel bir etkinlik gerçekleştirildiğini söyledi.

İlk defa böyle bir organizasyon yapıldığını ve bazı eksikliklerin bulunduğunu ifade eden Tepe, şunları kaydetti:

"Organizasyonda ufak tefek sıkıntılar var ama genel manada katılım çok iyi. Halkın desteği ve katılımı bizi umutlandırdı. Önümüzdeki yıllarda bunun daha güzelini, daha organize bir şekilde yapmaya çalışacağız. Çünkü bu alt yapıyı gördükten sonra bizim ata sporlarını Karsımız'da da geliştirmemiz gerektiğini anlamış oluyoruz."

Tepe, Erzurum'da 20, Uşak'ta da 20'nin üzerinde cirit kulübü bulunduğunu öğrendiğini dile getirerek, Kars'taki sayıyı da 20 seviyelerine ulaştırmak gerektiğini ifade etti.

Etkinlik ödül törenin ardından sona erdi.

Muhabir: Çağlar Sefertaş - Hüseyin Demirci/ Zehra Melek Çat

Yayıncı: Zekeriya Kaya - KARS

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kar Üzerinde Geleneksel Atlı Spor Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement