Karagümrük Çetesi Davası Başladı - Son Dakika
Güncel

Karagümrük Çetesi Davası Başladı

Karagümrük Çetesi Davası Başladı

"Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün de aralarında bulunduğu 16 sanığın yargılandığı davanın 2. duruşması, sanık ifadelerinin alınması ile başladı.

21.09.2012 15:14  Güncelleme: 15:17

Karagümrük çetesi operasyonu kapsamında kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün de aralarında bulunduğu 16 sanığın yargılandığı davanın 2. duruşması, sanık ifadelerinin alınması ile başladı.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Ahmet Mahmut Ünlü'nün de aralarında bulunduğu 3'ü tutuklu 14 sanık hazır bulundu. Duruşma öncesi Tunceli Ovacık'ta başsavcıya düzenlenen suikasta değinen Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Tunceli Ovacık'taki başsavcı, kalleşçe, alçakça bir saldırıya uğradı. Başsağlığı diliyorum" dedi. Bunun üzerine salondaki sanıklar da "Amin" dedi.

İlk olarak ifade veren tutuksuz sanık Burhan Adıyaman, 20 yıldır cemaatin içerisinde olduğunu belirterek, "Sanıklardan Barış Sezek'i cemaatten tanırım. Beraber Afrika'ya, Fas'a gittik hayvan fiyatları araştırmak için" diye konuştu.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin "Koyun ticareti yaptın mı?" sorusu üzerine sanık Adıyaman, "Yapmadım" diye cevap verdi. Ekinci'nin Fas'ta Fatma Zehra isimli bir bayanla tanışıp tanışmadığını sorması üzerine de Adıyaman, "Fas'ta öyle biriyle tanışmadım. Dolayısıyla Türkiye'ye getirmek için bir teşebbüste bulunmadım. Ben örgüte yardım etmiş değilim. İnsan ticareti yapmadım" şeklinde konuştu.

Üye Hakim Seyfettin Mermerci'nin "Fas'a gittiğinizde Fatma Zehra'yla nikah kıydınız mı?" şeklindeki sorusu üzerine Adıyaman, "Öyle bir şey olsa söylerim, bu benim en doğal hakkım. Komplo teorisi üretmenin anlamı yok. Ak insanların lekelenmesini anlamıyorum. 45 yaşında ilk defa böyle bir şey görüyorum. Nadide insanlara komplo hazırlıyorlar" yanıtını verdi.

Mahkemede Burhan Adıyaman'ın ardından fuhuş amaçlı Fas'tan getirilen kadınlara kalacak yer ayarlamakla suçlanan Osman Ali Aydemir savunma yaptı. Sanık Barış Sezek ile ilişkisini anlatan Aydemir, "Barış Sezek'i dergahtan tanırım. Telefonla arayarak Barış iki bayan yabancı vatandaşın yakalandığını söyledi. Durumlarının ne olduğunu öğrenmek istedi. Ben de Yabancılar Şubesi'nden aldığım bilgiyi Barış'a da ifade ettim. Bayanların fuhuşla ilgili alındıklarını öğrendim. Barış'ın onlarla bir ilişkisi olup olmadığını sormadım" dedi.

Mahkeme Başkanı Ekinci'nin "Barış sana bir bilgi veriyor. Sormadın mı Barış'la ne ilgisi varmış? Durduk yere mi sordun polise? "şeklindeki sorusuna Aydemir, sormadığını ifade etti. Bu sırada mahkeme salonunda elektrik kesilince Mahkeme Başkanı Ekinci duruşmaya 5 dakika ara verdi.

Verilen aranın ardından iddianamede örgüt lideri olarak suçlanan Nejat Ergin savunma yaptı. Savunmasına "Ovacık'ta ölen başsavcımıza Allah'tan rahmet diliyorum" diyerek başlayan Ergin, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmadım. 30 yıldır galericiyim. Buradaki hiçbir insanı tanımam. Ama hocamı Ahmet Mahmut Ünlü'yü tanırım. Onu çok severiz, saygı duyduğumuz bir insan. Biz onun yanına gideriz. Bir dernekte görüştüm hocamla. Ünlü'nün internete yansıyan haberlerine dertli olduğu konusunu görüştük. Çıkan haberler konusunda benden yardım istemesi gibi bir durum olmadı. Yardımcıları aracılığı ile Ünlü beni aradı. Konuyu bilmediğini ama kayınbiraderlerinin bir konuda benimle buluşmak istediğini söyledi. Kayınbiraderleri benim yanıma geldiler. Bir yerde gömü bulunduğunu, yardımcı olup olamayacağımı sordular. Yardımcı olamayacağımı söyledim" ifadelerini kullandı.

Nejat Ergin'in ifadesinin alınmasının ardından duruşmaya öğle arası verildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Karagümrük Çetesi Davası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement