Karşıyaka Belediyesi'nden Öldürülen Büyükelçilere Anma - Son Dakika
Güncel

Karşıyaka Belediyesi'nden Öldürülen Büyükelçilere Anma

Karşıyaka Belediyesi\'nden Öldürülen Büyükelçilere Anma

Bu yıl beşincisi düzenlenen Büyükelçiler Konferansı dolayısıyla hafta sonunu İzmir'de geçiren Türk büyükelçileri, görevleri başında uğradıkları saldırılarda hayatını kaybeden meslektaşlarını da unutmadı.

08.01.2013 12:40

Bu yıl beşincisi düzenlenen Büyükelçiler Konferansı dolayısıyla hafta sonunu İzmir'de geçiren Türk büyükelçileri, görevleri başında uğradıkları saldırılarda hayatını kaybeden meslektaşlarını da unutmadı. Karşıyaka Belediyesi'nin 2008 yılında yaptırdığı "Şehit Diplomatlar Anıtı"nda düzenlenen anma törenine katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katıldı.

"İnsani Diplomasi" temasıyla gerçekleştirilen konferansın son günü Karşıyaka Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı'ndaki Şehit Diplomatlar Anıtı'nda düzenlenen törene 150 Tük büyükelçisi katıldı. Törene, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, İzmir milletvekilleri Mehmet Tekelioğlu ile Rıfat Sait ve Karşıyaka Kaymakamı Mehmet Emin Avcı da katıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Cevat Durak, " Türkiye'nin tek Şehit Diplomatlar Anıtı'nı 2008 yılında yaptırırken, canları pahasına ülkelerine hizmet eden büyükelçilerimiz ve elçilik görevlilerinin anılarını kentimizde yaşatmak istedik. Bu anıt, görevi başında şehit düşen diplomatlarımıza olan şükran borcumuzun küçük bir nişanesidir" dedi.

-"ŞEHİT EDİLEN DİPLOMATLARIMIZIN OLDUĞU YERDE BAŞIMIZ ÖNE EĞİLMEDİ"-

Dışişleri Bakanı Davutoğlu da, Belediye Başkanı Durak'a duyarlılığından dolayı teşekkür ederek, "Bizi tarihteki birtakım hesaplaşmalar yüzünden düşman addedenler olabilir. Suikastlarla ve insanı dışı saldırılarla bizi şehit edenler olabilir. Ama hiçbir zaman başımız öne eğilmez. Ne Yemen'de ne Çanakkale'de ne Myanmar'da ne başka bir yerde, 1973'ten bu yana 40 şehit edilen diplomatımızın olduğu yerde başımız öne eğilmedi. Hiçbir güç bunu yapamayacak. Diplomatlarımız nerede ve hangi şekilde görev yaparlarsa yapsınlar başları öne eğilmeyecekler ve hiçbir şeyden taviz vermeyecekler" dedi.

Bakan Davutoğlu, konuşmaların ardından, Vali Kıraç, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Atay, Başkan Durak ve büyükelçilerle birlikte Anıt önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. - İzmir

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Karşıyaka Belediyesi'nden Öldürülen Büyükelçilere Anma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement