Kaya, "Dikkatli Olmak Lazım" - Son Dakika
Güncel

Kaya, "Dikkatli Olmak Lazım"

Kaya, "Dikkatli Olmak Lazım"

Demokratik Eğitimciler Sendikası (DES) Diyarbakır İl Başkanı Eyüphan Kaya, gündemdeki olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

24.12.2013 10:59

Türkiye'nin bir silkelenme sürecinde olduğunu kaydeden Demokratik Eğitimciler Sendikası (DES) Diyarbakır İl Başkanı Eyüphan Kaya, eğitim, bürokrasi, menfaat ve zihniyetle mücadele konusunda maalesef kayda değer bir mesafe kayıt edilemediğini söyledi.

Anayasa Mahkemesinin ilgili kararının bir milletvekili için tanınırken bir başka vekil için emsal teşkil etmemesinin en büyük etkenini sanığa bakış açısının belirlediğini ileri süren Kaya, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarıyla ilgili olarak ta, "Şu menfaat belası bir türlü yakamızı bırakmadı, kimi siyasi çevreler nüfuzunu kullanarak hala haksız kazanç elde etme yollarını deniyor. Bunlar adi suçlardır, bu tür faaliyetlerin içinde olanlara göz açtırılmamalıdır. Ancak bu faaliyetlerin ucunu götürüp Başbakana dayandırırsanız asıl suçu ve suçluyu gölgede bırakırsınız, üstelik ülkeye de zarar vermiş olursunuz dikkatli olmak lazım" dedi.

"BAŞBAKANI HIRPALAMAK DOĞRU DEĞİL"

Başbakan Erdoğan'ın canını dişine takarak bu memleket ve millet için bir şeyler yapmaya çalıştığını kaydeden Kaya, "Bin bir türlü meşakkatle ülkeyi bir yerden bir yere getirdi, ama bu süreci akamete uğratmak için kimi mensuh ruhlar sopaları arkalarında fırsat kolluyorlar. Eğer Başbakanın dengesini bozarsanız memleket 30 yıl daha geriye dönecek, çükü bu şer odakları dünya ile iş birliği içinde olup Türkiye üzerinde oyun üzerinde oyun oynamak için mesai harcıyorlar. Onun için Başbakana sahip çıkmak boynumuzun borcudur. BDP'nin bu konudaki yaklaşımı takdire değer" diye konuştu.

"TÜRKİYE BAŞKA ÜLKE DEĞİL Kİ"

İkide bir "Hükümet istifa" deyip Japonya vb. devletler örnek gösterildiğini kaydeden Kaya şunları söyledi:

"Japonya anayasasını ilk maddesi "Japon devletinin asıl amacı insan onurunu ayakta tutmaktır" diyor, hadi bakalım siz de böyle bir anayasaya onay verin, varsın hükümet yarın istifa etsin. Unutmayalım bu hükümetin alternatifi yok, dolayısıyla Hükümet değiştiği zaman maalesef Mısır'ın bir benzeri de ülkemizde yaşanabilir. Bu milletin özgürlüğünü ve zenginliği, huzur ve barışını hazmedemeyenler var. Onun için ikide bir Hükümet istifa etmeli dememeliyiz. Bu sakıncalıdır. Tam tersine Hükümet bir darbe almadan, ülkemizin prestiji zedelenmeden bu sıkıntıyı nasıl atlatabilir sorusuna cevap aramalıyız.

BARIŞ SÜRECİNE DİKKAT

Ülkemizin bu ikili terör yüzünden 1,2 trilyon dolar zarara uğradığını unutmayalım, eğer bu kavga devam ederse hem malımız hem canımız gitmeye devam edecek. Bundan da tüm halkımız zararlı çıkacak. Öyleyse barış sürecine sahip çıkıp Hükümete destek vermemiz lazım. Bir yılı aşkındır nispeten huzur içinde yaşıyoruz, eğer bu barışı hayırla neticelendirebilsek ülkemizin önü açılacak ve sağlığımıza, eğitimimize, ekonomimize zaman ayıracak, hak ve adaletin üstün olduğu, bireyin mutluluğunun esas alındığı bir atmosferde yaşama imkanımız olacak.

ÜLKEMİZ AYAĞI ÜZERİNDE DURMA ÇABASINDA

Bu sene Ekonomik İş birliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD)'ini dünya ekonomisiyle ilgili bir raporu açıklandı. Bu rapora göre Türkiye önümüzdeki on yılda büyümesini ikiye katlayacak. Ayrıca yapılan araştırmaya göre ülkemizin imkânları değerlendirildiği takdirde 160 milyon insanı besleyebilecek kapasiteye sahiptir. Ama eğer biz hala yersiz belalarla uğraşıp birbirimizi sıkboğaz edersek yarınımız daha beter olacak, atalarımız diyorlar ki "Bela, belavela" yani bela var olanı da dağıtıyor.
DÜNYANIN OYUNLARINA DİKKAT

Dünyada yeni bir şekillenme var, artık ABD son demlerini yaşıyor. Dünyanın, ABD-İsrail- İngiltere üçlü oyunlarının farkına varmış. Dolayısıyla bu böyle gitmez, neticede 5-6 boyutlu bir dünya bekleniyor. Türkiye olarak kendi bölgemizde varlığımızı hissettirmek durumundayız, yeterince doğu batı arasında köprü olduk, artık kendimiz olmalıyız. Yine dünyadan bağımsız kalmayalım ama ayağımız üzerinde de duralım, baksanıza Başbakanımızın dik duruşunu nasıl da içine sindiremiyorlar. ABD Ankara büyükelçisi ile muhalefet arasındaki sıcaklığa bakın bu bile ibret verici olsa gerek. Ey halkımız uyanık olmamız lazım.

YAPICI OLMAK DURUMUNDAYIZ

Bu memleket hepimizin, bir eleştiri yaparken, kimi çetelerin üzerine giderken, yaş ile kuruyu bir arada yakmayalım. Kaş yapalım derken göz çıkarmayalım. Elbette ki yolsuzlukların üzerine gidilmelidir, bu memleketin hazinesine sahip çıkmak, muhafaza etmek korumak herkesin görevidir. Varsa bir hırsız arsız yargının önüne çıkarılmalı, cezasını da almalıdır. Kamu malını birileri bir başkasına peşkeş çekmemelidir. Hiç kimseye imtiyaz verilmemelidir. Ama her olup biten vakadan yola çıkarak Hükümete yüklensek işte bu iyi niyet gösterisi olmaz/olamaz" Yekta YILMAZ

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kaya, 'Dikkatli Olmak Lazım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement