Kayıp Çocuklar Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Güncel

Kayıp Çocuklar Masaya Yatırıldı

Kayıp Çocuklar Masaya Yatırıldı

Esenler'de 'Çocuklar Sorunu' konulu panel düzenledi.

26.12.2012 18:20  Güncelleme: 19:37

Esenler Belediyesi, kayıp çocuklar sorununa dikkat çekmek için "Kayıp

Çocuklar Sorunu" konulu panel düzenledi. Başkan M. Tevfik Göksu, "Esenler'de yaşayan anne babaları, çocukları kaybolmuş olarak görmesini istemediğimiz için tedbir almaya çalışıyoruz" dedi.

Tüm Türkiye'de önemli bir yara haline gelen ve her geçen gün derinleşen kayıp çocuklar meselesi, Esenler Belediyesi ve Güneydoğum Derneği ile ortaklaşa düzenlediği bir panelle masaya yatırıldı. Kayıp çocuklar sorunu tüm boyutlarıyla tartışıldığı panele Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İstanbul Vali Yardımcısı İbrahim Hayrullah Sun, İstanbul Milletvekili Mustafa Ateş,

eski Mardin Milletvekili Nihat Eri, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kayıp çocuklar sorununda Sivil Toplum Kuruluşlarının rolüne uluslararası dikkat çekmek için

İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü'nde görevli

Prof. Dr. Gökhan Oral, Çocuk Suçları Önleme Derneği Başkan Yardımcısı Gülhan Şişman, İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Murat Kocak'ın gerçekleştirilen panelde sorunlar masaya yatırıldı.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, bu yaranın bir daha açılmaması için her türlü tadilatın yapılmasından sorumlu olduğunu ifade etti. Esenler, kayıp çocuklar konusunda ciddi sorunla karşı karşıya olmadığını belirten Başkan Göksu, "Böyle bir talep güneydoğudan geldiğinde hiç düşünmeden evet dedik. Evet dememizin iki tane sebebi var. Biz belediye olarak sosyal meselelere önem verdiğimizden ve sosyal sorumluk projelerini hayatın projeleri olarak gördüğünüzden herkese katkı sunmak istedik. İkincisi ise böyle bir sorun bizde yok ama yarın olmayacağı anlamına da gelmiyor. Bu sorunu bugüne kadar yaşamışlardan dinlemek ve bugüne kadar yaşayanların tecrübelerinden tedbir çıkarmak olarak gördüğümüzden böyle projelere toplantılara imzamızı atacağız. Ayrıca böyle olayları yaşamadan bu tedbirleri alarak Esenler'de yaşayan anne babaların çocuğunu kaybolmuş olarak görmesini istemediğimiz için bu tedbiri alıyoruz" dedi.

Başkan Göksu, "Biz bazen sosyal sorunlara bakışımızı batılı perspektifler üzerinden yapıyoruz. Bu nedenle sanki toplumda öyle bir ortam varmış gibi gündem oluşturuyoruz. Bunun sonucunda ise sanki bizim toplumumuzda ki çocukların hepsi madde bağımlısı içerisinde gibi yansıtılıyor. Bunun sonucunda madde bağımlısı olmayan insanları, 'madde bağımlısı nedir?' diye merak ettirecek hale getirmeyelim" diye konuştu.

Özendiricilikten kaçınılması çağrısında bulunan Başkan Göksu, " Bunu şunun için söylüyorum. Evet dünya kayıp çocukları tartışıyor. Madde bağımlılıklarını tartışıyor ama dünyada ki kayıp çocuk oranları, sokak çocukları, madde bağımlısı olan çocuklarını karşılaştırdığımızda bizim ülkemize ki oranları mukayese edelim.

Mukayese ettiğimizde küçük gibi görünür ama biz bunu küçümsemeyeceğiz ve çalışacağız" şeklinde konuştu.

İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü'nde görevli

Prof. Dr. Gökhan Oral, kayıp çocukların bulunmasında adli tıp uygulamaları ve kayıpların önlenmesi için önerilerini dile getirdi. Çocukların koruma sistemi adı altında değerlendirdiklerini söyleyen Gökhan Oral, " Okulda koruma, evde koruma sistemleri ile çocukları korumaya çalışıyoruz. Kollu Kuvvetleri,

Sivil Toplum Kuruluşları, üniversiteler ve Aile Sosyal Bakanlığı'nın ve kısacası işin içine katkı sağlayabileceği kişileri kurumları ile geliştirmek ve iyileştirmek için gayretlerimiz var" dedi.

Kızı Manuela Mırlak'ın 10 senedir kayıp olduğunu söyleyen acılı anne Manuela Mırlak, "Esenler ilçesine bağlı Yavuzselim parkında saat 11 sularında kızının kaybolduğunu bir daha da geri gelmediğini söyledi. Babası bir şey alması için dışarıya yollamıştı ancak saatler geçmesine rağmen bir daha gelmedi. Bunun üzerine her yere başvurdum ama bir sonuç çıkmadı. Nereye gitsem söylüyorum ama hiçbir şekilde kızımı bulamıyorum" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kayıp Çocuklar Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement