Kaymakam Muhtarlar Toplantı Düzenledi - Son Dakika
Güncel

Kaymakam Muhtarlar Toplantı Düzenledi

Kaymakam Muhtarlar Toplantı Düzenledi

Siirt'in Pervari İlçesi Kaymakamı Murat Kahraman, köy muhtarları ile toplantı düzenledi. Kahraman, "Kaymakamların olup bitenlerden haberdar olmaları lazım" dedi.

21.02.2014 20:02

Siirt'in Pervari ilçe kaymakamı Murat Kahraman muhtarlarla bir ayara gelerek erken evliliklerin önüne nasıl geçilebileceği ile ilgili çeşitli bilgiler verdi. İl kültür merkezinde yapılan toplantıya katılan kaymakamlara konuşan Murat Kahraman, "Köy muhtarlarının, köyde devletin temsilcisi olduğu, köyde olup, bitenden haberdar olmaları gerektiği, yasalara uygun olmayan bir durum karşısında, muhtarların derhal ilgili birimlere Kaymakamlık Makamına, İlçe Jandarma Komutanlığına, İlçe Emniyet Amirliğine haber vermeleri gerekmektedir" dedi.

Erken evliliklerin suç olduğuna dikkat çeken Kaymakam Murat Kahraman, "İster rıza en, ister rıza dışında erken yapılan/yaptırılan evliliklerin suç olduğu ve cezasının ağır olduğu, bu konuda kız ve erkek tarafının ebeveynlerinin suçlu duruma düşeceği ve ceza alabilecekler. Köy muhtarlarının asli olarak, suç işlenmesini önlemek ve köyün idari işlerini yapmak şeklinde 2 türlü vazifeleri olduğunu, erken evliliklerin suç olduğu göz önüne alınarak, muhtarların bu konuda hassas davranmaları gerekmektedir" dedi.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kaymakam Muhtarlar Toplantı Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement