ESMA AYGÜN - Temeli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan Kayseri Şehir Hastanesinin tamamlanmasıyla yaklaşık 4 milyon nüfusun yanı sıra yurtdışından gelecek hastalara da hizmet vermesi bekleniyor.
İl Sağlık Müdürü Ahmet Öksüzkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılında temeli atılan bin 583 yataklı Şehir Hastanesinin inşaat çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Hastanenin 30 ay içinde bitirilmesinin öngörüldüğünü belirten Öksüzkaya, Kayseri Şehir Hastanesi'nin ana hastane binalarının yanı sıra sosyal alanları da içinde barındıran büyük bir kampüsten oluşacağını kaydetti.
Hastane arsasındaki birtakım sorunlardan dolayı inşaatın bir süre önce yavaşladığını anımsatan Öksüzkaya, "Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı'na yapılacak hastanenin ana binalarının zemininde bir sıkıntı yok. Ancak yolun karşı tarafına yapılacak sosyal alanların arsasının Şeker Höyüğü ile aynı ada ve pafta içerisinde olduğu ortaya çıktı. Anıtlar Yüksek Kurulu işlemlerin tamamlanması için buradaki inşaatı durdurdu. Bürokratik işlemler 9 ay kadar sürdü. Aynı zamanda ana binaların yapılacağı arazide de sağlamlaştırma çalışmaları yapıldı. Şu an inşaat sürüyor" diye konuştu.
4 milyon nüfusa hizmet verecek
Öksüzkaya, 384 bin 300 metrekare kapalı alana sahip olacak Şehir Hastanesinin 899 yataklı genel hastane, 258 yataklı kadın doğum, 126 yataklı psikiyatri, 200 yataklı rehabilitasyon, 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesinden oluştuğunu belirtti.
Hastanenin yaklaşık 670 milyon liralık bir maliyeti olduğunu anlatan Öksüzkaya, şunları kaydetti:
"751 bin 605 metrekare arsa üzerine kurulacak hastanemizde 38 ameliyathane, günlük 2 bin 500 kişi kapasiteli acil servis, 144 yoğun bakım yatağı ve görüntüleme merkezleri, laboratuvarlar, iki adet helikopter pisti, sosyal tesisler, alışveriş merkezleri olacak. Kayseri sağlık alanında bölgesine hitap ettiği için böyle entegre bir merkeze ihtiyacı vardı. Hastane tamamlandığında Kayseri ve çevre iller dahil yaklaşık 4 milyon nüfusa hizmet verecek. Kentimizde16 özel hastanemiz, 1 eğitim araştırma hastanemiz, 1 üniversite hastanemiz, 1 asker hastanemiz var. Toplamda yaklaşık 4 bin yatak kapasitemiz var. Yılda 10 milyondan fazla ayakta hasta tedavi ediyoruz. Nüfusumuzla kıyaslanınca bu iyi bir sayı. Çevre illerden yoğun talep var. Şehir Hastanesiyle çevre illerin yanı sıra yurtdışından gelecek hastalara da talibiz."
Öksüzkaya, kentteki hastanelerin gerek teknolojik altyapı gerekse fiziki şartlarının sağlık turizmi için yeterli olduğuna dikkati çekerek, mevcut imkanlara rağmen sağlık turizminden hak edilen payın alınamadığını söyledi.
Kentin sağlık turizminde hak ettiği noktaya gelmesi için çalışma yürütüldüğünü anlatan Öksüzkaya, "Bazı özel hastanelerimiz paket hizmet sunuyorlar ve yurt dışından hasta getiriyorlar. Valimizin de öncülüğünde Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ile bir proje yürütüyoruz. Sağlık turizmi ile ilgili bir platform oluşturmaya çalışıyoruz. Özel hastanelerimizi de paydaş yaparak sağlık turizminden daha fazla pay almayı amaçlıyoruz. Erciyes Üniversitemiz kemik iliği naklinde dünyada söz sahibi. Aynı zamanda kalp, damar cerrahisi ve göz alanında da çok güzel çalışmalar var. Yurt dışından özellikle bu alanda hasta alınabilir. Şehir Hastanesi bittiğinde otelcilik hizmetleri de olacağı için daha da iddialı bir hale geleceğiz" şeklinde konuştu. - Kayseri
Son Dakika › Güncel › Kayseri Şehir Hastanesiyle Sağlık Turizmine Aday - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?