Kayserili STK'lar, Başbakan Erdoğan'a Tepkili - Son Dakika
Güncel

Kayserili STK'lar, Başbakan Erdoğan'a Tepkili

Kayserili STK\'lar, Başbakan Erdoğan\'a Tepkili

Kayseri'deki sivil toplum kuruluş temsilcileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kayseri'deki çapulcular" sözüne tepki gösterdi.

20.04.2013 11:35  Güncelleme: 17:12

STK temsilcilerinin ortak açıklamasında, "Kötü söz sahibine yakışır" denilirken, 'Akil insanlar' heyetinin gayri meşru bir oluşum olduğunu öne sürüldü, "Bu, anayasa suçudur. 'Akil adamlar' da, onları görevlendirenler de anayasa suçu işlemektedir" iddiasında bulunuldu.

Akil İnsanlar'ın Kayseri ziyareti ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına tepki gösteren STK temsilcileri ortak basın toplantısı düzenledi. Kamu Sen Kayseri Temsilcisi Ali Benli, diğer temsilciler adına yaptığı açıklamada, "Akil'lere Şehit Aileleri Derneği ve sivil toplum örgütleri, milli bir tepki gösterdi. Başbakan ise, önce 'Bir avuç çapulcunun çeşitli illerdeki saldırısını sabırla takip ediyoruz', ardından 'ayseri'de bir avuç çapulcunun çirkin gösterisine rağmen bu Kayseri halkının tutumu değildir' açıklamaları yaptı" diye konuştu.

'Akil insanlar' olarak görevlendirilen isimlerle Hilton Oteli'nde yapılan toplantıda görüşlerini açıkladıklarını ve sorular yönelttiklerini belirten Benli, şunları söyledi:

"STK'lar olarak belirtilen toplantıda görüşlerimizi açıklayıp heyete sorularımızı sorduk. 'Bir avuç çapulcu' nitelemesine muhatap olacak hiç bir hareketimiz olmadı. Başbakanın bu hakaret dolu sözlerini misliyle kendilerine iade ediyor; Başbakan'ı sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Atalarımız ne güzel ifade etmiş: Kötü söz, sahibine yakışır. Herkes, Başbakan gibi düşünmek mecburiyetinde değildir. Başbakan'ın ileri demokrasiden anladığı kendisi gibi düşünmeyenlere hakaret etmek midir?"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Çapulcu' ifadesinden şehit ailelerinin de nasibini aldığını önü süren Benli, şöyle devam etti:

"Başbakan 'Çapulcu' arıyorsa Kandil'e, İmralı'ya, işbirlikçileri ile onları aklamaya çalışanlara baksın. Aradığını bulur. Kayseri Hilton Otel Erciyes Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda söylediklerimizi aynen burada da tekrarlıyor; sağduyusuna her zaman güvendiğimiz Büyük Türk Milleti'nin takdirlerine sunuyoruz; 'Analar ağlamasın' kılıfı altında, 40 bin insanımızın kanını içen bebek katilinin 'Yol haritası' ile Türk milletini dönüştürmek ve istenen şekle getirilmek için 'Akil adamlar heyeti' oluşturulmuştur. Bunun, hukuki dayanağı olmayıp bu heyet, gayri meşru bir oluşumdur. Bu, anayasa suçudur. "Akil adamlar" da onları görevlendirenler de anayasa suçu işlemektedirler. Sonuç olarak; Hukuki varlığı olmayan akil adamlar heyetini tanımıyoruz. Türk milleti zeki, çalışkan, akıllıdır; 'Akiller'e ihtiyacı yoktur! Türkiye Cumhuriyeti, üniter ve milli bir devlettir. Hiçbir güç, bu niteliğini değiştiremeyecektir. Milli iradenin tecelligahı TBMM varken, 'Akil adamlar heyeti' oluşturmak yüce Meclis'i yok saymaktır ve Türk milletine hakarettir." - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayserili STK'lar, Başbakan Erdoğan'a Tepkili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement