Gaziantep İhracatçılar Birliği Toplantı Salonu'nda gerçekleşen kurulda, ulaşımda yaşanan sıkıntıları ana başlıkları ile sıralayan Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan, genel kurul üyelerinin desteği ile Gaziantep'in sorunlarına çözüm üretmeye çalıştıklarını ifade etti. Bin 30 kişinin gönüllü olarak kent konseyinde çalıştığını anımsatan Aslan, trafik çalışma grubu başta olmak üzere birçok alanda çalışma grupları oluşturduklarını söyledi. Öncellikli hedeflerinin şehir içi trafik olduğunu belirten Aslan, bunun yanı sıra imar, eğitim, sağlık gibi alanlarda çalışmalar yapıldığını kaydetti.
Büyükşehir İmar Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan şehrin "Ulaşım Mastır Planı" ile ilgili bir sunum yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, bunun sadece belediyenin girişimleri ile çözümlenemeyeceğini ve herkesin destek vermesi gerektiğine dikkat çekti.
GÜNDE 660 BİN KİŞİ TAŞINIYOR
Trafiğin insan vücudunda dolaşan bir kan gibi olduğunu belirten Şahin, "Nasıl ki bu vücutta kan damarlarda dolaşmayınca sıkıntı çıkıyorsa, trafikte de öyle sıkıntılar çıkıyor. Bizim kentimizdeki nüfusun yüzde 85'i kent merkezinde toplanıyor. Bu açıdan da trafikte istenmeyen sıkıntılar olabilir" dedi.
Organize Sanayi Bölgesi'ne günlük 120 bin kişinin gidiş ve geliş yaptığını açıklayan Başkan Şahin, aynı zamanda küçük sanayi sitesine de günlük 60 bin kişinin gidip geldiğini belirtti. Gaziantep'te 929 toplu taşıma aracı ile günlük 660 bin kişinin taşındığını anımsatan Şahin, birçok bulvarların 4 şerit ile başlayıp sonra 2 şeritte düştüğünü ve bunun sıkıntılarını yaşadıklarını kaydetti. Özdemirbey Caddesi, Ali Nadir Bulvar ve Gaziantep Üniversitesi kavşaklarının bunlara birer örnek olduğunu belirten Şahin, geçmişte yaşanan bazı sıkıntıların bugün trafikte aksamalar neden olduğuna vurgu yaptı.
CEP TELEFONU İLE OTOBÜSLERİN HAREKET SAATİ ÖĞRENİLECEK
15 Şubat tarihinden itibaren ulaşımda "Mobil Kart27" ile yeni bir uygulamaya başlayacaklarını ifade eden Başkan Fatma Şahin, "Bu uygulama ile bir yolcu hangi durakta saat kaçta otobüs geçeceğini cep telefonu ile öğrenebilecek. Hangi sıklıkla hangi yöne gittiğini öğrenebilecek ve buna göre otobüs duraklarını kullanabilecek" diye konuştu.
İlçelerden gelen dolmuşların kırsam terminalleri kullanacağını ve bunların kesinlikle şehir içine girmesine izin verilmeyeceğini işaret eden Şahin, Şehirgösteren Mahallesi ve Dedeman Otel önünde kavşak çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
Göreve geldikten sonra 22 km Şahinbey, 18 km Şehitkâmil bölgesinde olmak üzere toplam 40 km imarlı yeni yol yaptıklarını aktaran Şahin, ulaşım mastır planın ihalesinin yapıldığını ve çalışmalara başlandığını bildirdi.
Ulaşımdaki sıkıntıları asgariye indirmek için radikal kararlar alınması gerektiğini açıklayan Şahin, bu kararların birer karşılığının olduğunu söyledi. Hafif raylı sistem ile günde ortalama 65 bin yolcunun taşındığını ifade eden Fatma Şahin, mevcut raylı sistem üzerinde vagon sayısını ve istasyonların mesafelerini uzatarak yolcu sayısını 120 bine çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı.
Kurulda ayrıca, Boğaziçi Proje ve Mühendislik de, yapacakları ulaşım mastır planı ile ilgili bir sunum yaparak katılımcıları bilgilendirdi.
Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, CHP Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Şeker, Ali Serindağ, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Sıtkı Severoğlu da kentteki ulaşım ile ilgili görüş ve düşüncelerini anlattılar.
Son Dakika › Güncel › Kent Konseyin Gündemi Ulaşım Oldu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?