Kenya'da Çevre ve Halk Sağlığı'na Önemli Destek - Son Dakika
Güncel

Kenya'da Çevre ve Halk Sağlığı'na Önemli Destek

Kenya\'da Çevre ve Halk Sağlığı\'na Önemli Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Kenya’nın Garissa Eyaleti için geliştirilen Katı Atıkla Mücadele Projesi kapsamında temin edilen 6 adet hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonu ve 400 adet çöp konteyneri düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.

30.06.2014 12:14

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Kenya'nın Garissa Eyaleti için geliştirilen Katı Atıkla Mücadele Projesi kapsamında temin edilen 6 adet hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonu ve 400 adet çöp konteyneri düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.

TİKA ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde geliştirilen katı atıkla mücadele projesiyle Türkiye'nin bilgi birikimi ve tecrübesinin Kenya'ya taşınması hedeflendi. Katı Atıkla Mücadele Projesi kapsamında temin edilen 6 adet hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonu ve 400 adet çöp konteyneri düzenlenen törenle teslim edildi. Düzenlenen törene Türkiye Nairobi Büyükelçiliği'nde düzenlenen törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris Güllüce, Türkiye Nairobi Büyükelçisi Hüseyin Avni Aksoy, TİKA Orta Doğu ve Afrika Daire Başkanı Doç. Dr. Enver Arpa, Garissa Valisi NatifJamah Adam, Kenya merkezi hükümetinden üst düzey yetkililer katıldı. Garissa'da düzenlenen diğer törene ise Garissalı yetkililer, halk ve bölge milletvekilleri katıldı.

Teslim töreninde açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, Türkiye ile Kenya arasındaki ilişkilerin her geçen gün her alanda geliştiğini, çevre ve halk sağlığı alanında TİKA tarafından gerçekleştirilen böyle anlamlı bir projenin resmi teslim töreninde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Garissa Valisi Sayın Natif Jamal Adam ise yaptığı konuşmasında TİKA'nın Kenya'da, özellikle de Kuzeydoğu Kenya'da, birçok proje gerçekleştirdiğini belirtti. TİKA'nın Massalani'de Anne Çocuk Sağlığı Merkezi, Garissa Hastanesi'ne Medikal Ekipman Desteği ve şimdi de 6 adet çöp kamyonu ve 400 adet Konteynırın teslim edildiği Kenya Katı Atıkla Mücadele Projesi'nin on yıllardır ihmal edilen Kuzeydoğu Kenya halkı için büyük bir anlam taşıdığını ve gelecek için umut vaad ettiğini dile getirdi.

Türkiye Nairobi Büyükelçisi Aksoy ise TİKA'nın Kenya'da oldukça anlamlı projelere imza attığını, insanların yaşamlarını değiştirdiğini ve iki ülke ilişkilerine ciddi bir ivme kazandırdığını vurguladı. Proje kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi katı atıkla mücadele ekibince Garissa Eyaleti yetkililerine yerinde eğitim verildi. Projenin geliştirilmesinde ciddi emekleri olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Danışmanı İsmail Hakkı Turnç İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak böyle bir projenin geliştirilmesi ve eğitim ayağında sorumluluk üstlenmekten oldukça mutlu olduklarını ifade ederek, TİKA ve Kenyalı yetkililere teşekkür etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kenya'da Çevre ve Halk Sağlığı'na Önemli Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement