Kerbela Yolculuğu Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Kerbela Yolculuğu Sürüyor

Kerbela Yolculuğu Sürüyor

Hz. Hüseyin'in şehit edilişinin kırkıncı günü olan Arbain merasimlerinde Kerbela yolculuğu devam ediyor.

12.12.2014 16:19  Güncelleme: 16:30

Hz. hüseyin'in şehit edilişinin kırkıncı günü olan Arbain merasimlerinde Kerbela yolculuğu devam ediyor.

Irak geneli ve Türkmeneli bölgelerinden yüzlerce kişi, Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşının şehit edilişinin 40'ıncı günü anma etkinliğine katılmak üzere Kerbela'ya akın ediyor. Basra, Nasıriye, Necef ve Bağdat'dan yola çıkan vatandaşlar, ellerindeki siyah, yeşil ve kırmızı bayraklarla kilometrelerce yolu kat ederek Arbain olarak adlandırılan Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela'da şehit edilmesinin 40'ıncı gününü anma etkinlikleri öncesinde şehre akın ediyor. Bu arada Türkmeneli bölgelerinin Kerkük, Tazehurmatu, Tavuk ilçesi, Tuzhurtmatu; Diyale'nin Türkmen bölgelerinden, Beyat köyleri ve diğer bölgelerden gelen Türkmenler Kerbela'ya doğru yola çıktı.

Türkmenler Kerbela'da İmam Hüseyin'i anma Arbain merasimlerine katılarak İmam Hüseyin ve ehlibeyte olan sevgilerini bir kez daha ifade ediyor. Bu arada Kerbela ziyaretçileri için üst düzey güvenlik önlemleri alındı. Ülkenin tüm şehirlerinden insanlar Kerbela'yı ziyaret ederek buradan ayrılıyor.

Merasimlerin sonu olan ve Cumartesi düzenlenecek Arbain etkinlikleri, Başkent Bağdat'ta güvenlik önlemlerinin üst seviyeye çıkartılmasına neden oldu.

Savuma Bakanı Halit El Ubeydi'ye göre şimdiye kadar yerli ve yabancılardan 17 milyon vatandaşın Kerbela'ya giriş yaparak buradan ayrıldığını belirtti.

Kerbela'ya yürüyenler için yollarda çok sayıda yemek ve içecek dağıtımının yapıldığı çadırlar kuruldu. Devletin desteğiyle ve hayırsever vatandaşlarca kurulan çadırlarda yolculara çeşitli gıda malzemeleri dağıtılıyor. Sağlık Bakanlığı ekipleri de ziyaretçilerin yaşayacağı olası sağlık problemleri ve baygınlıklara karşı çeşitli ambulans ve yardım ekipleriyle önlem alıyor. - Bağdat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kerbela Yolculuğu Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement