CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, " Rize'nin çayı ne kadar gerçekse o kayıtlar da o kadar gerçektir. Hiç çekinmeyeceğiz, hiç korkmayacağız, yürekli olacağız çünkü biz kul hakkı yemeyiz. Güç gösterisi yapacaklarmış, ne güç gösterisi? Allah'tan korkar insan hiç değilse, tüyü bitmemiş yetimin hakkını nasıl yiyorsun" dedi.
Kılıçdaroğlu, Rize Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde konuştu. Kılıçdaroğlu, "Rizelilerin vicdanına sesleniyorum; kul hakkı yemek günahsa kul hakkı yiyenlerin arkasında hala durulacak mı? Benim istediğim şu, temiz, düzgün, ahlaklı siyasi getireceğiz, kul hakkı yiyenlerden hesap soracağız, andımız bu" dedi.
Rizeli çay üreticilerine de seslenen Kılıçdaroğlu, "Çay konusunda dünyanın bir numarası, bereketli eller o çayları toplar Çay üreticilerine bir kez daha soruyorum; hakkınızı alabiliyor musunuz? Alın terinizin karşılığını alabiliyor musunuz? (Hayır) Nasıl oluyor da bu ülkenin yarısında kaçak çay kullanılıyor. CHP iktidarında nerede bir kaçak çay bulunursa, söz veriyorum, namus sözü bu veriyorum, bulunduğu yerde imha edilecektir. Eğer Rizeli kadının alın terini kaçak çaya feda ederseniz, para kasalarından, ayakkabı kutularından milyonlar çıkar. O nedenle söylüyorum, hiç endişe etmeyiniz kaçak çayı bulduğumuz yerde imha edeceğiz, Rizelinin alın terini ona teslim edeceğiz" diye konuştu.
-"ÇALACAKLAR ENGEL OLACAĞIM, ÇALACAKLAR KARŞI ÇIKACAĞIM"-
Çay üreticisiyle birlikte esnafa da destek olacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bir kanun çıkardılar; esnaf eğer iki ay prim borcunu ödeyemezse o esnafa sağlık hizmeti vermiyorlar. Hadi esnafa vermediniz, eşine, çocuklarına da sağlık hizmeti vermiyorlar. Esnaf dostu bunlar mı? Ben söz veriyorum, Türkiye'deki büyün esnaf primini ödesin ödemesin, ona, ailesine sağlık hizmeti vermeyi söz veriyorum, sözümün arkasında duracağım" dedi.
"CHP gelirse yardımlar kesilir" diye propaganda yapıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Hiç endişe etmeyin çaldıklarını çırptıklarını alacağım onlardan ve tamamını millete vereceğim. Çalacaklar, engel olacağım. Çalacaklar, karşı çıkacağım" ifadelerini kullandı.
-"BUGÜN İTİRAF ETMİŞ"-
Bu sırada meydanı dolduran kalabalık "Her Yer Rüşvet Her Yer Yolsuzluk" sloganları atıldı. Kılıçdaroğlu da, "Diyorlar ki "efendim o ses kayıtları sahteymiş.' Ben hep derim, Allah büyüktür. Bugün itiraf etmiş, "kriptolu telefonlarımızı dinliyorlar' diye. O nedenle söylüyorum, Rize'nin çayı ne kadar gerçekse o kayıtlar da o kadar gerçektir. Hiç çekinmeyeceğiz, hiç korkmayacağız, yürekli olacağız çünkü biz namusluyuz, çünkü biz kul hakkı yemeyiz. Çünkü biz kul hakkı yiyenlerden korkmayız. Çünkü biz bir tek Allah'tan korkarız. Güç gösterisi yapacaklarmış, ne güç gösterisi? Allah'tan korkar insan hiç değilse, tüyü bitmemiş yetimin hakkını nasıl yiyorsun" diye konuştu.
-"SİYASETÇİ KADININ KILIK KIYAFETİNDEN ELİNİ ÇEKSİN"-
Partisinin Rize Belediye Başkan Adayı Mine Orhan'ı kürsüye çağıran Kılıçdaroğlu, Orhan'ın belediye başkanı olması halinde, Rize'yi pırıl pırıl bir kent yapacağını, viyadüklerden Rize'yi temizleyeceğini belirterek, "Rize'yi Karadeniz'in incisi yapacak, o da sözü veriyor, ben de veriyorum. Bütün Karadenizli kadınların ne kadar yiğit olduğunu biliyorum. Çalışırlar, üretirler, direnirler, haksızlığa asla tahammül etmezler. O da bunlardan birisi, o da mücadele edecek" dedi. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:
"Daha düne kadar kadının başörtüsü üzerinden siyaset yapıyorlardı. Bakın aramızda çok sayıda başörtülü bacımız var. Hiç endişeniz olmasın, kadının başı ister örtülü, ister kapalı olsun bütün kadınların ellerinden öpüyorum ve onların benim başımın üzerinde yeri var. Siyasetçi kadının kılık kıyafetinden elini çeksin. İnanç üzerinden siyaset, etnik kimlik üzerinden siyaset yapmayacağız. Her inanca, her kimliğe saygılıyız."
-"CEPLERİNİZE DİKKAT EDİN, BUNLARIN EN TEMEL ÖZELLİĞİ HALKI SOYMAK"-
Hangi partiye oy vermiş olursa olsun bütün yurttaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Artık Türkiye'de güneş balçıkla sıvanmıyor. Birileri din-iman yaparak malı götürüyor. Birileri Türkiye'yi soyuyor. Siyasete atıldığım gün tüm mal varlığımı açıkladım. Çünkü mal varlığım alın terimle kazanılmıştı. Diğer siyasilere de söylüyorum; eğer siz mal varlığınızı alın teriyle kazandıysanız siz de açıklayın, korkmayın. Mal varlığını açıklar mı, açıklamaz. Alın teriyle kazandıysa, düzgün adamsan niye açıklamıyorsun? Ben Adalet ve Kalkınma Parti'sine oy veren yurttaşlarla hükümeti ayırıyorum; çünkü vatandaş bunlara "yasakları, yolsuzluğu, yoksulluğu önleyecek' diye oy verdi. Önlediler mi? (Hayır) 21. yüzyılın Türkiye'sinde TBMM önünde genç bir çocuk "açım' diye kendisini yaktı ve 10 gün sonra da hayatını kaybetti. Şimdi, Adalet ve Kalkına Partisi'ne oy veren saygıdeğer yurttaşlarıma sesleniyorum, bakan evlatlarına mı oy vereceksiniz, vatan evlatlarına mı oy vereceksiniz? Bakan evlatlarının neler yaptığını, her taraflarından para fışkırdığını biliyorsunuz. Vatan evlatları nerede, hapiste.
Hırsızları serbest bıraktılar, ortalıkta geziyorlar aman ceplerinize dikkat edin, o cepte bir başçalanın eli olabilir. Çünkü bunların en temel özelliği halkı soymaktır. Bütün iyi niyetimle sesleniyorum, bu ülkede temiz siyaseti egemen kılacağız, herkesin karnının duyduğu, alınan her kuruş verginin hesabını bu millete vereceğiz. Bunu namus sözü olarak veriyorum, ben bunu yapacağım ve bu millet de görecek. Biz yedi düvele karşı mücadele ettiysek bu ülkeyi soyanlara karşı da mücadele edeceğiz ve başarıya ulaşacağız."
-"4 BAKAN AYAĞA KALKMADI"-
"Güzel Türkiye'yi el birliği ile kuracağız" diyen Kılıçdaroğlu, "Dedelerimiz bize güzel Türkiye bıraktılar. Edirne'de Kırkpınar güreşlerine katıldım. Türk Bayrağı geçerken ayağa kalkarız. Herkes ayakta. Bu benim namus görevimdir. 4 tane AKP'li bakan ayağa kalmadı. Soruyorum. Siz "bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır' diyorsanız o bayrakların önünde ayağa kalkmayan bakanlar hala orada oturuyorsa, onlara da herhalde oy vermeyeceğiz. Bayrağımızı seviyorsak oy vermeyeceğiz" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu'na Rize mitinginde Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Günaydın, Emrehan Halıcı ile Trabzon Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Volkan Canalioğlu da eşlik etti. Kılıçdaoğlu konuşmasının ardından Rize Belediye Başkan Adayı Mine Orhan'la birlikte şehir turu yaparak, parti otobüsünden halkı selamladı.
Son Dakika › Güncel › Kılıçdaroğlu: Korkmayacağız, Yürekli Olacağız - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.