"Kırsalda Umut Var" Projesi Çalıştayı - Son Dakika
Güncel

"Kırsalda Umut Var" Projesi Çalıştayı

"Kırsalda Umut Var" Projesi Çalıştayı

Bitlis'te, Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından uygulamaya konulan "Kırsalda Umut Var" projesi değerlendirme çalıştayı yapıldı

25.11.2013 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (DAKA) desteğiyle Bitlis'in Tatvan ilçesinde uygulamaya konulan "Kırsalda Umut Var" projesi değerlendirme çalıştayı yapıldı.

DAKA'dan iki gün süren çalıştayla ilgili yapılan açıklamada, 20 kişiden oluşan heyetin, ilk olarak Kavar Havzası'nda yer alan Kolbaşı ve Yassıca köylerinde, üretim süreçlerinde daha aktif rol almasını sağlamak amacıyla yalnızca kadınların yer aldığı arı yetiştiriciliği, el sanatları ve çiçek yetiştiriciliğindeki çalışmaları incelediği belirtildi.

Japonya'nın Ankara Büyükelçiliğinin yaptırdığı köy evinde bir araya gelen heyete Bolalan, Dibekli, Yassıca, Kolbaşı köylerinde devam eden proje hakkında, koordinatörler Murat Bayramoğlu, Nurcan Baysal ve Kemal Uyanık tarafından bilgi verildi.

Ziyaretlerin ardından, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şemsa Özar'ın moderatörlüğünde gerçekleşen çalıştayda, Kavar Havzası'nda 5 yıldır uygulanan projenin devamı için Hüsnü M. Özyeğin Vakfı ve kamu desteğinin devamının sağlanması gibi kırsal politika önerileri tartışıldı.

Çalıştaya, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Başkanı Adnan Demir, DAKA Planlama Birim Başkanı Mehmet Emin Çakay, üniversite öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, Hüsnü M. Özyeğin Vakfı proje koordinatörleri, Van, Bitlis ve Tatvan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, çiftçiler ve sektör temsilcileri katıldı

Kavar Kırsal Kalkınma Projesi'ne beş yıllık dönemde toplamda 4 milyon 321 bin lira harcamanın yapıldığı, bunun 1 milyon 712 bin lirasının Hüsnü M. Özyeğin Vakfı, 1 milyon 397 bin lirasının kamu kuruluşları, 1 milyon 211 bin lirasının da Kavar Havzası'nda yer alan çiftçiler, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları tarafından sağlandığı bildirildi.

Çalıştayda konuşan Doğu Anadolu Projesi (DAP) Başkanı Adnan Demir, Kavar Havzası Projesi'nin sivil inisiyatif ve yerelin sahiplenmesinin önemli olduğunu vurguladı. Hüsnü M. Özyeğin Vakfı'nın farkındalık oluşturmasının önemine değinen Demir, "Proje ilk aşamasını tamamlamış. DAP, bu konuda üniversitelere yıllık 5,8 milyon lira destek veriyor.  DAP desteğiyle Erzurum, Elazığ ve Van'da çiftçi eğitim merkezleri kurulacak.  7 ildeki üniversitelere ahır yapımı, hayvan alımı vs. konularda destek veriliyor" diye konuştu. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Kırsalda Umut Var' Projesi Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement