KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu: Davet Almadım, Maça Gitmeyi Düşünmüyorum - Son Dakika
Güncel

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu: Davet Almadım, Maça Gitmeyi Düşünmüyorum

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu: Davet Almadım, Maça Gitmeyi Düşünmüyorum

Haber- Kamera.KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Birleşmiş Milletler (BM) 67'nci Dönem Genel Kurulu toplantısına katılmak üzere Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla New York'a gitti.

23.09.2012 15:00

Haber- Kamera: İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA)

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Birleşmiş Milletler (BM) 67'nci Dönem Genel Kurulu toplantısına katılmak üzere Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla New York'a gitti. Yolculuk öncesi Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eroğlu, UEFA Avrupa Ligi'nde 25 Ekim'de Kıbrıs Rum Kesimi'nde yapılacak olan AEL Limasol- Fenerbahçe maçına gidip gitmeyeceğine yönelik sorular üzerine, 'Rum kesiminden öyle bir davet almadım, alacağımı da sanmıyorum. Dolayısıyla oraya gitmeyi düşünmüyorumö dedi.

Eroğlu, 'Şu anda öyle bir düşüncem olmadı. Öyle bir davet yapacaklarını da beklemiyorum. Çünkü davetin şekli önemli. KKTC Cumhurbaşkanı olarak davet edilmek başkadır, bir futbol meraklısı olarak davet edilmek başkadırö diye konuştu.

SPORUN AMACI DOSTLUKLARI PEKİŞTİRMEKTİR

Gazetecilerin, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın, Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Dimitris Hristofyas'a, İstanbul'da 8 Kasım'da yapılacak rövanş maçıyla ilgili olarak "İstanbul'a maça gel ama bir şartla. KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile birlikte geleceksin" sözlerinin hatırlatılması üzerine de Derviş Eroğlu, şunları söyledi:

? Rum tarafından, sayın Hristofyas'tan öyle bir niyet olursa, ben de maça gelirim. Özellikle Fenerbahçe'yi seyretmek, Türk halkının spora verdiği önemi göstermek bakımından tabii ki böyle bir davete memnuniyetle katılırım. Özellikle Rum komşularımıza, İstanbul'da önce bir futbol ziyafeti arkadan da Boğaz'da bir balık ziyafeti verilmesi Rumları memnun eder mi etmez mi bilmem ama Hristofyas'a verilecek mesaj bakımından çok önemli. Her şey siyaset değil bazen de dostluk ilişkileri önemlidir. Spor, zaten dostlukları pekiştirme amacıyla dünyada yaygınlaştırılmıştır."

DOSTLUĞU, FENERBAHÇE KENDİ SAHASINDA GÖSTERECEKTİR

Rum takımlarıyla, Türk takımları eşleştiği zaman bazı polisiye olayların yaşandığına tanık olduklarını belirten Eroğlu, "Spor bu değildir. Spor karşılıklı müsabakaların yapılması kadar, centilmenliğin, dostluğun gösterilmesi bakımından da önemlidir. Fenerbahçe seyircisi, dostluğun ne olduğunu Fenerbahçe sahasında gösterecektir. Eminim ki Güney'de maç yapıldığı zaman, Fenerbahçe oraya gittiğinde Rumlar da bu düşüncelerle hareket eder, provakasyon olmaz. Seyirciler provoke edildiği zaman değişik şekilde tezahürat eder. Bu reaksiyonların olmaması için yöneticilere büyük görevler düşmektedir" dedi.

DÜŞMANLIKTAN KENDİLERİNİ KURTARAMIYORLAR

'Maalesef biliyorsunuz Rumlar tarihten gelen düşmanlıktan kendilerini kurtaramıyorlar" diyen Eroğlu, "Halbuki bu düşüncelerden kendilerini kurtarabilseler hem Türkiye- Yunanistan ilişkileri çok daha iyi noktaya gelir hem de Güney Kıbrıs-Kuzey Kıbrıs her iki halkın ilişkileri dostane şekilde cereyan eder, diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

?

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu: Davet Almadım, Maça Gitmeyi Düşünmüyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement