Kktc?de Deli Dana Hastalığı Can Aldı - Son Dakika
Güncel

Kktc?de Deli Dana Hastalığı Can Aldı

Kktc?de Deli Dana Hastalığı Can Aldı

Dha DIŞ HABER- KKTC'de deli dana hastalığı can aldı KKTC'de Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nden yapılan açıklamada, Creutzfeldt-Jacob (Deli Dana) hastalığı bulguları saptanan iki kişiden birinin tüm çabalara rağmen kurtarılamadığı bildirildi.

16.04.2015 16:07

Dha DIŞ HABER- KKTC'de deli dana hastalığı can aldı

KKTC'de Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nden yapılan açıklamada, Creutzfeldt-Jacob (Deli Dana) hastalığı bulguları saptanan iki kişiden birinin tüm çabalara rağmen kurtarılamadığı bildirildi.

KKTC SAĞLIK BAKANI GÜLLE 'TÜM ÇABALARA RAĞMEN BİR HASTAMIZI KAYBETTİK'

KKTC Sağlık Bakanı Ahmet Gülle konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada, geçtiğimiz hafta içerisinde Dr. Burhan Nalbantoğlu hastanesine başvuran iki hastada deli dana hastalığı bulgusuna saptandığını söyledi. Bakan Gülle, yapılan tüm müdahalelere rağmen bir hastanın hayatını kaybettiğini kaydetti. Her iki hastanın EEG ve MRG tetkiklerinin deli dana hastalığı ön tanısını desteklediği belirten, KKTC Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, açıklamasında, hastalardan alınan beyin omurilik sıvıları (BOS) tektik edilmiş olup, sonuçların Amerika veya İngiltere? den en geç bir ay içinde kendilerine ulaşması beklediklerini kaydedildi. Deli dana bulguları taşıyan ve hayatını kaybeden hasanın Adana kökenli olduğunu 1980 yıllarda KKTC'ye geldiğini kaydeden Gülle, deli dana hastalığının on on beş yıl sonra ortaya çıkabildiğini kaydetti. Sağlık Bakanı Gülle, KKTC'de hayvansal yemlerde deli dana hastalığını bulaştırabilen etmenlerin ülkeye girişinin yasak olduğunu vurguladı. Gülle, KKTC Tarım Bakanlığı'nın yapmış olduğu çalışmalarda herhangi bir hayvanda saptanmış olan bir deli dana vakası olmadığını söyledi. KKTC Sağlık Bakanı Ahmet Gülle şu an vatandaşların panik yapması gereken bir durum olmadığını vatandaşların etlerini iyi pişirilmiş şekilde tükettiği sürece her hangi bir sıkıntı olmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kktc?de Deli Dana Hastalığı Can Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement