Kobani Eylemindeki Ölüm Davasında, Sanıkların Tutuklanma İstemi Kabul Edilmedi - Son Dakika
Güncel

Kobani Eylemindeki Ölüm Davasında, Sanıkların Tutuklanma İstemi Kabul Edilmedi

Kobani Eylemindeki Ölüm Davasında, Sanıkların Tutuklanma İstemi Kabul Edilmedi

İzmir'in Bornova İlçesi'nde Kobani eylemi sırasında silahla vurulup yaralanan, düştüğü yerde dövülen HDP'li 38 yaşındaki Ekrem Kaceroğlu'nun kaldırıldığı hastanede ölümüyle ilgili davanın görülmesine devam edildi.

12.01.2016 19:29

İzmir'in Bornova İlçesi'nde Kobani eylemi sırasında silahla vurulup yaralanan, düştüğü yerde dövülen HDP'li 38 yaşındaki Ekrem Kaceroğlu'nun kaldırıldığı hastanede ölümüyle ilgili davanın görülmesine devam edildi. Kaceroğlu'nun avukatlarının sanıkların tutuklanmaları istemini, yeni delil elde edilmediğinden mahkeme heyeti reddetti.

İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan dördüncü duruşmaya, Ekrem Kaceroğlu'nun eşi Dilşah Kaceroğlu, avukatları Nezahat Paşa Bayraktar, Mustafa Rollas, Eylem Yıldız, Fuat Şengül, Abdülmecit Yıldırım ile sanık avukatları Ercan Dönmez, Tolga Turgut, Abdülkadir Kumbasar katıldı. 'Kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan sanıklar Murat K., Suat D., Kubilay A. ve Reşit A.'nın gelmediği duruşmayı HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ile İzmir HDP İl Başkanı Cavit Uğur, ölenin yakınları izledi.

Mahkeme Başkanı Hakim Gürsel Diken, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü TOMA -10'dan ve Güvenlik Şubeden olayla ilgili istenen görüntülerin ve hard disklerin mahkemeye geldiğini belirtti. Avukat Eylem Yıldız, sanıklara ait dosya, celp edilen fotoğraflar ile birlikte gelen kayıt ve hard disklerin dosya ile birlikte Ankara Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Laboratuvarı Bilişim Teknik İnceleme Şube Müdürlüğü'ne gönderilip, harici kart ve hard disklerde silinti veya değişiklik varsa verilerin kurtarılmasını, olay yerinde keşif yapılmasını, gelen hard disk ve harici kartların kopyalarının kendilerine verilmesini, sanıkların tutuklanmasını talep etti.

Sanık avukatlarından Tolga Turgut, tutuklama taleplerinin reddini istedi.

Mahkeme Başkanı Gürsel Diken, sanıkların tutuklanma talebinin reddine, bir dahaki duruşmada hazır edilmelerine, gelmeyen tanıkların dinlenmesine, gelen hard disk ve harici kartların mağdur avukatlarına bir örneğinin verilmesine, görüntü ve fotoğrafların karşılaştırılması için Ankara Jandarma Kriminal Laboratuvarı'na gönderilmesine, yatalak olan tanık Sentenet Keskin'in evinde hakim aracılığıyla ifadesinin alınmasına karar vererek duruşmayı Nisan ayına erteledi.

Duruşma sonrası HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, 40 kişilik grupla adliye önünde açıklama yaptı. Grup, ellerinde öldürülen Ekrem Kaceroğlu' nun fotoğraflarının bulunduğu pankart açtı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kobani Eylemindeki Ölüm Davasında, Sanıkların Tutuklanma İstemi Kabul Edilmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement