Kocaeli Sahillerinde 44 Kişiyi Daha Kurtarıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kocaeli Sahillerinde 44 Kişiyi Daha Kurtarıldı

Kocaeli Sahillerinde 44 Kişiyi Daha Kurtarıldı
02.07.2012 15:15

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Can Kurtarma Timleri sahillerde vatandaşların imdadına yetişmeye devam ediyor.

Kandıra ve Karamürsel sahillerinde görev yapan Kurtarma Timi, geçtiğimiz hafta sonunda 44 kişiyi daha boğulmaktan son anda kurtararak hayata bağladı. Hafta içi ve hafta sonu görev yapan kurtarma timi, varlığıyla tatil yapmak isteyen vatandaşlara güvenli ve keyifli tatil imkânı sundu.

ŞAMPİYONALARDA DA GÖREV YAPIYORLAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı KOSKEM birimi 26 Haziran Salı günü yapılan Kayra 2012 Yelken Yarışması'nda görev yaptı. KOSKEM ekibi 13,14 ve 15 Temmuz tarihlerinde Karamürsel'de yapılacak olan Avrupa Gençler Açık Deniz Yüzme Şampiyonası'nın da güvenlik ve organizasyonunu sağlayacak.

KARADAN VE DENİZDEN KONTROL EDİLİYOR

6 adet Zoodyak boot ve 4 adet Jet Ski ile sahil şeridini baştan sona kontrol eden kurtarma timi, olası boğulma vakalarına anında müdahale ediyor. Karadan dürbünlerle de kontrol edilen sahillerde boğulmaktan kurtarılan vatandaşlara Büyükşehir Ambulâns birimi müdahale ediyor. Tüm sahillere uyarıcı tabela ve can simidi asan kurtarma timi aynı zamanda halkı bilinçlendirmek amacıyla broşür de dağıtıyor.

112 GÜN BOYUNCA GÖREV YAPACAKLAR

Bağırganlı, Seyrek, Sarısu, Kumcağız, Cebeci ile Karamürsel Altınkemer ve Ereğli Kumyalı'da 2005 yılından bu yana 1342 kişiyi kurtaran Kurtarma Timi, 2 Haziran ile 16 Eylül arasında toplam 112 gün süreyle görev yapacak. Yaklaşık 200 kişinin görev yapacağı Kurtarma Timi'nde Kocaeli İtfaiyesi personelinin yanı sıra Büyükşehir Ambülâns Birimi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, AKUT, Mahalli Afet Gönüllüleri, Deniz Yıldızları ve Gönüllü İtfaiyeciler yer alıyor.

KURTARMA TİMİ'NİN KULLANDIĞI ARAÇ GEREÇLER

6 adet Zoodyak boot

4 adet Jet Ski

3 adet 4x4 araç

7 adet ambülâns

1 adet dalgıç aracı

2 adet otobüs

Su geçirmez el telsizi

Palet, Şnorkel, maske, Dürbün

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kocaeli Sahillerinde 44 Kişiyi Daha Kurtarıldı - Son Dakika


Advertisement