Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Beşiktaş karşısında ortaya koydukları mücadeleyi değerlendirdikten sonra 6 Mayıs Pazar günü deplasmanda Trabzonspor ile yapacakları maçla ilgili soruya verdiği cevapta, "Kalan iki maçı kazandığımız zaman şampiyon olacağımızı biliyoruz. Mutlaka çok zor. Fenerbahçe bu tip atmosferlerde tarihi boyunca çok maç oynadı. Hep söylüyoruz, futbol karşılaşması bu, bir oyun, savaş değil. Ne kendi sahamızda ne de başka yerlere gittiğimizde böyle. Bu oyunun geriliminin, şiddetinin zaman zaman oyun içinde kaldığı zaman artması çok doğal. Tabii ki Trabzonspor karşılaşması da böyle bir maç olacak. Ancak bundan da çekinmiyoruz. Yapabildiğimiz becerebildiğimiz kadar oyunun kontrolünü alıp oynamaya çalışacağız. Ama şunu biliyoruz. İki maçı kazanırsak şampiyon olacağız. Çok şükür ki bu günleri gördük" dedi.
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'in, dünkü maçtan sonra yaptıkları açıklamalarla ilgili ne düşündüğü sorusunu cevaplayan Kocaman, "Fatih Terim'in söylediklerine imzamı atarım. Şenol Güneş'in söylediklerini çok anlayamadım, kavrayamadım" dedi. Kocaman'ın ifadeleri şöyle: "Söylenen sözlere bakıldığı zaman, düşündüğüm zaman Terim'in söylediklerine, saygı ve benzeri şeylerle ilgili, zaten aynı şeyleri düşünüyorum. İmzamı atarım, çok doğru şeyler söyledi. Aynı şekilde düşünüyorum ben de. Söyledikleri doğru. Şenol Güneş'in söylediklerini çok anlayamadım ve kavrayamadım. Çok fazla bir şey söyleyemeyeceğim. Geçen sezon da buna benzer şeyler söylemişti Sayın Güneş, yine oraya doğru götürdü işi. Benim vurgum şuydu: Hatırlatma yapmakta fayda var, anlamayanlar, anlayamayanlar ya da anlamak istemeyenler için. Bu haftaki Süper Final karşılaşmaları gerçekten Süper Finale yakışır şekilde oldu. Beşiktaş'ı tebrik ediyorum. Çok doğru bir şekilde iyi bir şekilde oynadılar. Böyle olmalı işler. Bunu söylüyorum. Bununla beraber şunu da ilave ediyorum: Özellikle maçtan sonra söylemek istediğim, geçen seneyi de belki evvelki seneyi de katabilirim. Geçen sezon da bu sezon da bu seviyeye gelirken çok zorlu maçlar oynadık. Geçen seneki şampiyonluğumuzun ne kadar haklı bir şampiyonluk olduğu vurgusunu yapmaya çalıştım. Ama söz başka yerlere doğru gitti her halde. Esas benim vurgum kendi maçlarımızaydı."
Bu akşamki maçla ilgili olarak sözlerine, 24. haftada yine Galatasaray'ı yakalama şansı bulduklarını ancak başaramadıklarını ifade ederek başlayan Kocaman, "Bugün bir kez daha fırsat geldi önümüze ama bugünü de değerlendiremedik. Dün akşam puanları eşitlemeyi düşünürken, rakibimiz 1 puan daha farkı arttırdı" dedi.
Fenerbahçe'nin kalecisi Volkan Demirel şöyle konuştu:
"Demek ki rahatlık bize yaramıyormuş. Her şeyin zorunu seviyormuşuz. Taraftarlarımızdan şunu istiyorum. Kimse üzülmesin, eleştiri yapmasın. Hedefimiz 6 maçta 6 galibiyetti. Bugün kaybettik, ama değişin bir şey yok. Biz haftaya Trabzon'a gideceğiz. Bu maçtan önce de bu maçtan sonra da bize Trabzonspor galibiyeti lazımdı. Son maçta da Galatasaray'ı yenmemiz gerekiyor. Bu maçın üzerinde düşünmeye gerek yok. Kimse üstüne alınmasın, Beşiktaş iyi oynadı onları tebrik ediyoruz. İçeride konuştuk, elimizden gelenin en iyisini yapıp şampiyon olacağız."
Sakatlığıyla ilgili bir soru üzerine Volkan Demirel, "Herhangi bir sıkıntı yok. Maça çıkmadan önce durumum nasılsa aynı. Doktorumuza, fizyoterapist arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum. Dün geceden beri çok çalıştılar, hiç ağrım sızım olmadan maça çıkmamı sağladılar" diye konuştu.
Son Dakika › Güncel › Kocaman'dan Şenol Güneş'e Cevap Geldi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.