Köln'de PKK Terörü Mitingle Kınandı - Son Dakika
Güncel

Köln'de PKK Terörü Mitingle Kınandı

Köln\'de PKK Terörü Mitingle Kınandı

Dha DIŞ HABER- Köln'de PKK terörü mitingle kınandı Almanya'nın Köln kentinde Türkiye Gençlik Birliği (TGB) tarafından düzenlenen mitingde PKK terörü kınandı.

14.09.2015 12:19

Dha DIŞ HABER- Köln'de PKK terörü mitingle kınandı

Almanya'nın Köln kentinde Türkiye Gençlik Birliği (TGB) tarafından düzenlenen mitingde PKK terörü kınandı. Tarihi Köln Katedrali yanında, Roncalli Meydanı'ndaki mitinge yağmurlu havaya rağmen yüzlerce kişi katıldı. Mitinge katılanlar PKK terörünü kınayan ve Kürt- Türk kardeşliğine vurgu yapan pankartlar taşıdılar. Miting şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Miting öncesinde katılımcılar provokasyonlara karşı uyarıldı.

'TÜRK DE BİZİZ KÜRT DE BİZİZ'

TGB Avrupa Başkanı Dr. Mustafa Tosun şunları söyledi: 'Türkiye'deki son gelişmeler şunu bir kere daha gösterdi; Türk milleti doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle askerine sahip çıkıyor. Türkiye'de olduğu gibi Avrupa'da da binlerce yurttaşımız sağ sol demeden Mehmetçiğin arkasında durmuş vaziyette. Bunu bugün Köln'de görüyoruz, iki gün önce Frankfurt'ta gördük, Amsterdam'da gördük, Eindhoven'da gördük. Avrupa'daki Türkler de ayağa kalktı; Mehmetçiğine, vatanına, ordusuna sahip çıkıyor. Herkesi sağduyuya davet ediyor; şiddeti kesinlikle reddediyoruz. Türk'ün yanında Kürt, Kürt'ün yanında Türk olmalı. Türk de biziz Kürt de biziz. Çünkü biz Türk milletiyiz. Vatandaşlarımıza, yurttaşlarımıza çağrımız şiddetin olduğu yerden, saldırıların olduğu yerden uzak durmaları. Provokasyonlara kanmamaları.'

TGB Köln Başkanı Can Burak Naz ise, Almanca yaptığı konuşmasında, terörün dini, dili ve ırkı olmadığını ifade etti. Miting olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köln'de PKK Terörü Mitingle Kınandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement