Konya'da yakalanan PKK terör örgütünün yurt dışı kasası tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Konya'da yakalanan PKK terör örgütünün yurt dışı kasası tutuklandı

PKK Terör Örgütünün kurucu üyesi Fuat kod adlı Ali Haydar Kaytan'ın kardeşi olan ve terör örgütü adına yurt dışında toplanan paraları örgüt üyelerinin ailelerine dağıtmak suçundan gözaltına alınan Güllüşan Kandemir, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

21.07.2023 18:28

Konya'da yakalanan PKK terör örgütünün yurt dışı kasası tutuklandı

KONYA - PKK Terör Örgütünün kurucu üyesi Fuat kod adlı Ali Haydar Kaytan'ın kardeşi olan ve terör örgütü adına yurt dışında toplanan paraları örgüt üyelerinin ailelerine dağıtmak suçundan gözaltına alınan Güllüşan Kandemir, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK Terör Örgütü adına yurt dışında toplanan paraları örgüt üyelerinin ailelerine dağıtmakla görevli Güllüşan Kandemir'in izine ulaştı. Güllüşan Kandemir'in kardeşlerinden birisinin MİT ve TSK operasyonu ile 2021 yılında Irak'ın kuzeyine yapılan operasyon ile öldürülen PKK terör örgütünün kurucu üyesi Fuat kod adlı Ali Haydar Kaytan, diğer kardeşinin ise PKK Silahlı terör örgütü kurma, yönetme ve üye olma suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası ile Bolu cezaevinde yatan Hayati Deniz Kaytan olduğu tespit edildi. TEM Şube ekipleri şahsın Ereğli ilçesinde olduğunu belirlemesinin ardından Güllüşan Kandemir'i düzenlenen operasyonla ikametinde yakalayarak gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğünde işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen Güllüşan Kandemir, çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konya\'da yakalanan PKK terör örgütünün yurt dışı kasası tutuklandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Konya'da yakalanan PKK terör örgütünün yurt dışı kasası tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement