Türkiye-Kore Geleneksel El Sanatları Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Türkiye-Kore Geleneksel El Sanatları Sergisi Açıldı

Türkiye-Kore Geleneksel El Sanatları Sergisi Açıldı

Açılışta geleneksel Kore kıyafetleri giydirilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın eşi Özleyiş Topbaş, "Kore Çay Sanatı Temsili Gösterisi'ne katıldı."

31.08.2013 18:13  Güncelleme: 16:56

İstiklal Caddesi'ndeki Beyoğlu Belediyesi Sanat Galarisi'nde gerçekleşen 'Türkiye- Kore Geleneksel El Sanatları Sergisi'nin açılışına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile eşi Özleyiş Topbaş, Güney Kore'nin Gyeongsangbuk-do Valisi Kim Kwan - Young ile eşi Kim Çun-Li, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile eşi Ferda Demircan ve davetliler katıldı.

Serginin açılış kurdelesi Kore geleneklerine uygun olarak, düğüm atılan kurdelelerin elle çözülmesi yoluyla gerçekleşti.

TOPBAŞ: "TÜRKİYE İLE KORE DOSTLUĞU ASIRLAR ÖNCESİNE DAYANIYOR"

Törende konuşan Kadir Topbaş, serginin kendileri için mutluluk verici olduğunu dile getirerek kültürlerin insanlık tarihinin ortak dili olduğunu ve bu dile katkı sağlayacak her türlü girişime destek verilmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye ile Kore'nin dostluğunun asırlar öncesine dayandığını söyleyen Topbaş, "Bu durumun Birleşmiş Milletler tarafından bile gündeme alındığını belirtmek istiyorum. Farklı kültürlerin böyle ortamlarda bir araya gelmesi, dünya barışına da katkı sağlıyor. Böyle bir serginin İstanbul'da açılması bizler için büyük bir şans. İnsanlık için bu kadar öneme sahip kültür aktivitelerini her zaman desteklemeliyiz" diye konuştu.

YOUNG: "TÜRKİYE İLE TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİ CANLANDIRIYORUZ"

Güney Kore'nin Gyeongsangbuk-do Valisi Kim Kwan - Young ise Türkiye ve ile Kore arasında kültürler arası alışveriş olduğunu zamanı geriye döndürerek bin yıllık bir dönemde kültürel değerleri yeni çağımızda yaşatmaya çalıştıklarını kaydetti. Türkiye ile tarihi ve kültürel değerleri canlandırdıklarını ifade eden Young, şunları söyledi:

"Bin yıllık bir tarih gerçekten çok eski bir tarihtir. Biz bunu yeniden başlatarak hem dünyanın barışı için bir katkıda bulunmuş olacağız. Bu etkinliğin ne kadar anlamlı olduğunu düşünmemiz gerekir. Bugün Kore geleneksel çay kültürünü size göstererek bu değerli zamanınızı bizimle paylaştığınız için tüm katılımcılara çok teşekkür ederim."

Konuşmaların ardından karşılıklı hediyeler takdim edildi. Geleneksel Kore Çayı seromonisine katılan Topbaş'ın eşi Özleyiş Topbaş'a Güney Kore'nin geleneksel kıyafeti giydirilirken, Kadir Topbaş'ın eşi Özleyiş Topbaş'a yardımcı olması dikkat çekti. Öte yandan sergide, Kore kültürüne ait eski yazı, resim ve kıyafetlerinin yanı sıra İstanbul Klasik Sanatlar Merkezi'nin 11 sanatçısına ait hat, ebru, minyatür ve tezhip eserleri de yer alıyor.

Sergi, İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo'nun sona ereceği 22 Eylül'e kadar açık kalacak. Sergi, pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye-Kore Geleneksel El Sanatları Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement