Kosova'daki Türk Tiyatrosuna 'Direklerarası Seyirci Ödülü' - Son Dakika
Güncel

Kosova'daki Türk Tiyatrosuna 'Direklerarası Seyirci Ödülü'

Kosova\'daki Türk Tiyatrosuna \'Direklerarası Seyirci Ödülü\'

Kosova'daki Türk tiyatrosuna 'Direklerarası Seyirci Ödülü'Enis TABAK - KOSOVA DHA - Kosova'nın ad yapmış Türk tiyatrolarından 'Kısa Devre Tiyatro Topluluğu', 'Tom, Dick ve Harry' oyunuyla Türkiye'nin önemli tiyatro ödüllerinden 'Direklerarası Seyirci Ödülü'ne layık görüldü.

28.08.2016 17:48

Kosova'daki Türk tiyatrosuna 'Direklerarası Seyirci Ödülü'

Enis TABAK - KOSOVA DHA - Kosova'nın ad yapmış Türk tiyatrolarından 'Kısa Devre Tiyatro Topluluğu', 'Tom, Dick ve Harry' oyunuyla Türkiye'nin önemli tiyatro ödüllerinden 'Direklerarası Seyirci Ödülü'ne layık görüldü.

Ray Cooney ve oğlu Michael Cooney'in yazdıkları ve Erkin Halçe'nin yönetmenliğinde geçtiğimiz yıl sahneye konan 'Tom, Dick ve Harry' oyununa verilen ödül bir ilke de imza atmış oldu.

Türkiye'nin en prestijli tiyatro ödüllerinden biri olarak kabul edilen 'Direklerarası Seyircileri Tiyatro Ödülleri', ilk kez yurt dışında bir tiyatroya ödül verdiği belirtildi.

İstanbul'da XV'incisi düzenlenen törende, 'Kısa Devre Tiyatro Topluluğu'nun sahneye koyduğu 'Tom, Dick ve Harry' komedi dalında ödül aldı.

Kosova Türk tiyatrosunun önemli oyuncularından Deniz Dadale'nin başkanlığında 5 yıl önce kurulan 'Kısa Devre Tiyatro Topluluğu' 5 yılda hem yetişkinlere hem çocuklara yönelik sahneye koyduğu oyunlarla, birçok ödüle layık görüldü.

DHA'ya konuşan 'Kısa Devre Tiyatro Topluluğu' Başkanı Deniz Dadale, yaklaşık 30 yıldır Türk tiyatrosunu yaşatmak amacıyla çeşitli oyunlarda oynadığını ve Türk tiyatrosunu tek çatı aldında toplamak için 'Kısa Devre Tiyatro Topluluğu'nu kurduğunu söyledi. Geçen yıl sahneye koydukları 'Tom, Dick ve Harry' oyununun büyük ilgi gördüğünü belirten Dadale, Türkiye'de Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 31. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali'ne katıldıklarını ve festivalden ödülle döndüklerini söyledi. Aynı oyunla bu kez Türkiye'nin en prestijli ödüllerinden olan 'Direklerarası Seyirci Ödülü'nü almalarından dolayı çok mutlu olduklarını belirten Dadale, yeni oyunlar hazırladıklarını ve durmak yok yola devam ilkesiyle hareket ettiklerini söyledi. Türkiye'de tiyatro eğitimini tamamlayan ve uzun yıllar Türkiye'nin önemli tiyatro oyunlarında sahne alan oyunun yönetmeni Erkin Halçe'de, 'Direklerarası Seyirci Ödülü' gecesi çok heyecanlı olduğunu ve ilk kez Türkiye dışında başka bir ülkenin tiyatrosuna bu ödülün verildiğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova'daki Türk Tiyatrosuna 'Direklerarası Seyirci Ödülü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement