MURAT YOLCU - Galatasaray Lisesi öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlattığı çalışmayla Isparta'nın Gelendost ilçesindeki Yeşilköy İlk ve Ortaokulu'ndaki öğrenciler, keman çalmayı, tiyatro oyunculuğunu ve tango yapmayı öğreniyor.
Gelendost ilçesindeki bin 250 rakımlı Yeşilköy'de bulunan okulda 11 derslikte 180 öğrenci eğitim görüyor. Öğrencileri belki de hayatlarında ilk kez gitar, tiyatro ve tango ile tanıştıran ise Galatasaray Lisesi'nin 51 öğrencisi oldu.
"Galatasanat Sosyal Sorumluluk Projesi" kapsamında Yeşilköy'e gelen lisenin öğrencileri, burada eğitim gören çocuklara, müzik, resim, edebiyat, sinema, spor, tiyatro ve dans gibi 8 dalda eğitim veriyor.
Bir hafta sürecek eğitimlerde her öğrenciyi kendi istediği dala yönlendiren lise öğrencileri, bazılarına keman çalmasını, bazılarına tiyatroyu, bazılarına ise tangoyu öğretiyor. Projeyi geliştiren öğrencilerin en büyük hedefi ise köy çocuklarının bu sanat dallarından birinde kendilerini keşfetmesi ve geliştirmesi.
"Çocukların neler yapabileceklerini göstermek istedik"
Galatasaray Lisesi Sosyal Sorumluk Projesi sorumlu öğretmeni Zekeriya Çakmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada projeye 10 yıl önce başladıklarını söyledi.
Projenin çıkış noktasının Galatasaray Lisesi'nin topluma kapalı olduğu algısını değiştirmek olduğunu anlatan Çakmak, lisenin öğrencilerinin bu toplumun bir parçası bulunduğunu, bu toplumdan geldiğini, bu çocuklara imkan sağlandığında neleri başarabileceklerini göstermek istediklerini vurguladı.
"Çocukların gözlerindeki mutluluğu gördük"
Bugüne kadar Nevşehir, Mardin, Artvin, Adana, Malatya gibi şehirlerin kırsal alanlarında olanakları ve fiziki altyapıları olmayan ama eksiklikleri giderildiğinde birçok şeyi başarabilen okul öğrencilerine ulaştıklarını belirten Çakmak, köy çocuklarına özellikle tiyatro, resim, edebiyat gibi sanat alanında katkı sağlamaya çalıştıklarına işaret etti.
Proje kapsamında Isparta'nın Gelendost ilçesine bağlı Yeşilköy'deki ilk ve orta okul öğrencileriyle bir araya geldiklerini dile getiren Çakmak, buradaki öğrencilere tango, gitar, bağlama, keman, piyano, resim, edebiyat ve tiyatro gibi 8 dalda eğitim verildiğini vurguladı.
Köy çocuklarının bu etkinliği çok sevdiğini, onların gözlerindeki mutluluğu gördüklerini aktaran Çakmak, bu durumun kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi.
"Bir çocuğun gülümsemesini sağlarsak bizim için kardır"
Projeye katılan Galatasaray Lisesi öğrencisi Ozan Er, çocuklarla güzel vakit geçirdiklerini, onlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Er, projede Yeşilköy'ü seçmelerinde, köyün bulunduğu coğrafi şartlar ve ekonomik koşullarının etkili olduğunu vurguladı.
Burada çocuklara temel sanat eğitimi verdiklerini, onlara sanatı sevdirmeye çalıştıklarını ifade eden Er, "Amacımız bir hafta boyunca çocuklara temel sanat sevgisini aşılamak. İleride yönelebilecekleri şeyleri göstermek, onları sanatla içi içe yaşatmak. Çocuklar olmadan sanatın bir anlamı yok bence. Umarım meyvesini alırız. Bir çocuğun hayatını değiştirsek, bir çocuğun gülümsemesini sağlarsak bizim için kardır. Umarım faydalı bir çalışma olur." diye konuştu.
Yeşilköy Ortaokulu Müdürü Yücel Özdemir de proje kapsamında köye gelen lise öğrencilerinin, ilk ve ortaokulda eğitim gören köy çocuklarının yüzlerini güldürdüğünü anlattı. Köy çocuklarının gözlerinin içinin güldüğünü belirten Özdemir, öğrencilerin ilk kez böyle bir etkinlikle karşılaştığını sözlerine ekledi.
Son Dakika › Güncel › Köy Çocuklarının Tango Mesaisi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?