Bitlis'te Köy Korucusunu Şehit Edenlerden Biri Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Bitlis'te Köy Korucusunu Şehit Edenlerden Biri Tutuklandı

Bitlis'te direğe bağlanarak şehit edilen Köy Korucusu Nihat Çaprak'ı şehit ettiği iddiasıyla gözaltına alınan, bir kişi tutuklandı.

04.12.2014 21:35  Güncelleme: 00:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'te 12 Eylül tarihinde kaçırılarak, 25 Ekim tarihinde direğe bağlanarak şehit edilen Köy Korucusu Nihat Çaprak'ı şehit ettiği iddiasıyla gözaltına alınan bir kişi tutuklandı. Olayla ilgili olarak yürütülen soruşturmada 3 şüpheli hakkında da yakalama emri çıkarıldı.

Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 12 Eylül'de bölücü terör örgütü mensuplarınca kaçırılan, 25 Ekim'de de Tatvan- Hizan karayolunun Geçitbaşı ve Çayırlı Mezrası arasındaki yolda köy korucusu Nihat Çaprak'ın şehit edilmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında bir örgüt üyesinin yakalandığı belirtildi. Yapılan açıklamada şöyle denildi: 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, terör örgütü üyesi olmak, kasten öldürme, yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından haklarında soruşturma yürütülen şüphelilerden M.S. güvenlik görevlilerince yakalanmıştır. 'Hakkında kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunmasından dolayı, Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen M.S. tutuklanırken, aynı olayla ilgili haklarında müsnet suçlardan soruşturma yürütülen şüphelilerden Ş.K., A.Ü. ve C.B. hakkında da yakalama emri düzenlenmiştir. Olayla ilgili başlatılan soruşturmamız devam edecek.' - Bitlis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bitlis'te Köy Korucusunu Şehit Edenlerden Biri Tutuklandı - Son Dakika


Advertisement