Köyceğiz - `Sevimli Katil' Unutulmadı - Son Dakika
Güncel

Köyceğiz - `Sevimli Katil' Unutulmadı

Köyceğiz - `Sevimli Katil\' Unutulmadı

Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali

03.08.2010 17:09

Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde geçen yıl hayatını kaybeden ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Aykut Oray, için anma töreni düzenlendi

Usta oyuncunun son filmi ''Dostum Dostum'un gösterimi CD'nin bozuk olması nedeniyle yarım kaldı.

GEÇEN yıl Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali'ne katılmak için geldiği Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde hayatını kaybeden ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Aykut Oray, unutulmadı. Oray için film festivalinde bir tören düzenlendi. Ancak, usta oyuncunun son filmi ''Dostum Dostum'un gösterimi CD'nin bozuk olması nedeniyle yarım kaldı. Yönetmen Mehmet Aydın'ın film gösterimi nedeniyle para istemesi şaşırttı. Köyceğiz Belediye Başkanı CHP'li Salih Erbay ise Aykut Oray'ın adının ilçede önemli bir yere verileceğini açıkladı.

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde, 31 Temmuz- 6 Ağustos tarihleri arasında, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile kaymakamlığın destekleriyle düzenlenen 5. Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali'ne, geçen yıl hayatını kaybeden ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Aykut Oray damgasını vurdu. Film festivaline katılmak için geldiği Köyceğiz'de, otel odasında ölü bulunan Oray için bu yılki festivalde anma töreni düzenlendi. Festivale Selda Alkor, Engin Çağlar, Nuri Alço, Yılmaz Köksal, Nihal Menzil, Sabahat Doğanyılmaz, Korel Kubilay ve Yönetmen Şahin Gök'ün yanı sıra sinema eleştirmeni Alin Taşçıyan, Köyceğiz Kaymakamı İbrahim Halil Çomaktekin, Köyceğiz Belediye Başkanı CHP'li Salih Erbay ve çok sayıda davetli katıldı. Sahnenin hemen yanında Aykut Oray'ın fotoğraflarının yer aldığı bir köşe çiçekler ve yanan mumlarla süslendi. Festival kapsamında düzenlenen anma gecesinde söz alan Kaymakam Çomaktekin, ''Köyceğizliler Aykut Oray'ı bağrına bastı ve kendinden birisi olarak görüyor. Bu beni çok mutlu ediyor. Hala gösterimde olan Bizimkiler dizisini izlemek için eve koşturuyorum. Aykut Oray'a rahmet diliyorum' dedi.

Belediye Başkanı Erbay da ''Aykut Abim' diyerek başladığı sözlerine ''Adam gibi adamdı. Türkiye onu katil olarak tanıdı. Ama o katil falan değil, yufka yürekli bir insandı. Bana 'Ben Türkiye'nin bu da Köyceğiz'in katili' derdi. Aykut ağabey Köyceğiz'i ve Köyceğizlileri seven, 9- 10 yılını burada geçiren bir insandı. Biz onu Köyceğiz'de yaşatmakla sorumluyuz. Kendini sorumlu hisseden sinemacıları da Aykut Oray adına yapacağımız etkinlikler için Köyceğiz'e bekliyoruz. Ayrıca, Oray'ın adını ilçede çok önemli bir yere vereceğiz' diye konuştu.

ALKOR DUYGULANDI

Selda Alkor'un, ''Aramızdan biri kayıp gittiği zaman gökyüzüne bakarız. Kayan başka yıldızlar da vardır. Ama o yıldızlar hep oradadır. Aykut sadece bir yıldız değil, bir arkadaş, dost, sinema adına çok işler yapabilecek bir kişiydi. Türk Sinema Vakfı'nın yönetim kurulunda benim başkan yardımcımdı. Bunu kabul ettiğinde çok sevinmiştim. Çünkü Türk Sinema Vakfı adına okuttuğumuz 20 çocuğun 10 tanesini Aykut adına seçmiştik. Şimdi Aykut'un adı hep onların dilinde olacak. Ben onu Manisa'dan tanırım. O erkek lisesinde okurdu, ben de kız lisesinde. Erkek liseliler hep peşimizden gelirdi. Ne de olsa güzel kızlardık. Ben Aykut'a yüz vermemişim. Yıllar sonra bana öyle söylemişti. Hep benim çok güzel bir kız olduğumu söylerdi. Her karşılaştığımız yerde upuzun saçlarımla okullu hallerimi anlatırdı. Şimdi o da gitti. Kim anlatacak beni' şeklindeki sözleri duygusal anlar yarattı.

Usta oyuncu Yılmaz Köksal da ''Sürekli festivallerde buluşurduk. 'Neden hiç beraber oynayamadık' derdik birbirimize. Ama bir türlü kısmet olmadı' dedi.

»Konuşmaların ardından Aykut Oray'ın son filmi ''Dostum Dostum'un gösterimine geçildi. Ancak film gösterimi CD'nin bozuk olması nedeniyle yarım kaldı. İlerleyen saatlerde de Yönetmen Mehmet Aydın'ın filmin gösterimi için belediyeden para istediği öğrenildi. Belediyeden hiçbir sanatçıya para ödenmediği, zorunlu masraflar için bile sponsorlar kullanıldığı belirtilerek, Aydın'ın bu isteği geri çevrildi.

Festivali düzenleyen TRT yönetmenlerinden Taha Feyizli, ''Mehmet Bey'den (Aydın) festival öncesinde filmin bir kopyasını istedik. Bunu bize göndermediği gibi CD'yi de gösterimden sadece 1 saat önce verdi. Daha önce inceleme ve oynatma şansı bulamadık. Sonra CD bozuk çıktı ve gösterim yarım kaldı. Bu büyük bir saçmalıktı. Sonra bir de gösterim için para istemesi bardağı taşıran damla oldu. Aykut Oray'ın dostu olduğunu söyleyen kişinin onun üzerinden para kazanmak sevdasında olması çok yanlış' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köyceğiz - `Sevimli Katil' Unutulmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement