Küçük Kani, Organlarıyla Üç Kişiye Can Oldu - Son Dakika
Güncel

Küçük Kani, Organlarıyla Üç Kişiye Can Oldu

Küçük Kani, Organlarıyla Üç Kişiye Can Oldu

Antalya'da astım hastalığı nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen 11 yaşındaki Hakim Kaniyolu'nun ailesi tarafından bağışlanan organları 3 kişiye hayat verdi.

27.07.2013 11:03  Güncelleme: 15:20

Antalya'nın Manavgat İlçesi'ne bağlı Side Beldesi'nde bir hafta önce astım hastalığı nedeniyle götürüldüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 11 yaşındaki Hakim Kaniyolu'nun ailesi tarafından bağışlanan organları 3 kişiye hayat verdi.

Side'de bir hafta önce denize girdikten sonra astım krizine giren Ali İhsan Barut İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi Hakim Kaniyolu'nun beyin ölümünün gerçekleştiği ailesine bildirildi. Ailesinin organ bağışının ardından küçük Hakim'in böbrekleri pediatrik böbrek hastası iki çocuğa nakledilmek üzere Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'ne götürülürken, karaciğeri ise İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'ne gönderildi.

Hakim Kaniyolu'nun Antalya'da kalan böbrekleri, 3 yaşındaki Cihan Barış Köktaş ve 16 yaşındaki Cuma Yıldırım'a başarıyla nakledildi.

İKİNCİDE YÜZÜ GÜLDÜ

Bingöl'de oturan ve doğuştan Kronik Böbrek Yetmezliği (KBY) ile mücadele eden Cihan Barış Köktaş'ın annesi Kıymet Köktaş, "Yavrumu bir hafta önce yine Antalya'ya getirmiştik. O zaman da böbrek çıkmıştı. Fakat olmadı. Birinci şansını kaybeden yavruma ikinci şans bir hafta sonra yeniden güldü. Bu kez yavruma yine çocuk yaştaki bir vericiden böbrek nakli yapıldı. Yaralı aileye Allahtan sabır diliyorum" diye konuştu.

KOORDİNATÖR YANINDA

Yanında hiç yakını olmadığı için ameliyathaneye Organ Nakli Koordinatörü Ayşe Kumru Özkan ile birlikte giren Şanlıurfalı Cuma Yıldırım, "Ben hastanenin diyaliz merkezinde son hazırlıklarımı yapıyordum. O sırada koordinatör abla yanıma geldi 'haydi nakil için gidiyoruz' dediğinde çok şaşırdım. Koordinatör ablam benimle konuşup ameliyata hazır olmamı sağladı. Moral verdi, birlikte ameliyathaneye gittik, hiç yanımdan ayrılmadı" şeklinde konuştu.

Yaklaşık 5 yıldır suya hasret yaşadığını belirten Yıldırım, "Bugün benim için bayram oldu. Tek isteğim doya doya su içebilmek. 5 yıl Urfa'ya yaz gelmesin diye Allah'a dua ettim. Urfa'da susuz yaz çok zor geçer. Nakilden sonra su özlemim bitecek" dedi.

Hakim Kaniyol'un astım hastası olduğunu ve bir anda atak geçirerek götürüldüğü özel bir hastanede 7 gün yaşam mücadelesi verdikten sonra beyin ölümü geçirdiğini söyleyen yakınları, "Yüreğimiz yanıyor. Henüz 11 yaşındaydı. Ancak başka canlarda organları yaşasın diye organlarını bağışladık" dedi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Küçük Kani, Organlarıyla Üç Kişiye Can Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement